- Bakgrunnen for det er at vi finner det lite sannsynlig at det er en elektrisk årsak til brannen. Det ble besluttet ransakelse og mannen ble pågrepet mistenkt for å ha tent på boligen, sier etterforskningsleder Annar Sparby.

Avhøres igjen

Politiet har mandag formiddag avsluttet undersøkelsene på brannstedet like ved E14. Vitneavhør er også gjennomført og den pågrepne mannen er avhørt.

- Han er avhørt én gang, men vi stiller spørsmål ved riktigheten i denne. Han vil bli avhørt ytterligere en gang i dag, sier Sparby.

- For snaut to år siden brant Grenserasten ned, og denne ligger på den andre siden av E14. Ser dere noen sammenheng mellom disse to brannene?

- Det kan vi ikke si noe om nå, sier Sparby, som bekrefter at den nå pågrepne mannen har avgitt forklaring i forbindelse med etterforskningen av brannen ved Grenserasten.

Kjenning

Etterforskningsleder Sparby tviler på at det er aktuelt for politiet å be om varetekt for den nå pågrepne mannen.

- Det vil bli tatt en avgjørelse i løpet av dagen om dette. Ettersom vi har sikret spor og gjort ferdig undersøkelser i saken, er det lite som tyder på at det blir snakk om varetektsfengsling, sier Sparby.

Etterforskningslederen omtaler den pågrepne mannen som en kjenning av politiet, men ikke for denne type hendelser.

Nedbrent

Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, forteller om et fullstendig overtent hus da de kom fram til brannstedet på Teveldalen.

- Det var nesten nedbrent. Vi så rett gjennom midtpartiet i huset, da vi kom fram litt etter klokka halv ett, sier Nicolausson.

Meldingen om brann fikk brannmannskapene i Meråker sju minutter etter midnatt. Drøyt 20 minutter senere var de første mannskapene på plass.

- Vi konsentrerte oss om å hindre spredning, og heldigvis hadde vi hjelp av en gunstig vindretning. Nedfallet fra brannen havnet også midt mellom to hytter, så vi var heldige, sier Nicolausson.

Meråker Brannvesen hadde tolv personer på brannstedet i natt, og etterhvert fikk de også bistand fra brannvesenet på Storlien som stilte med brannbil og et mannskap på seks.