Det er hovedutvalg for samfunnsutvikling i Selbu som deler ut stipende fra Idrettsfondet til Grete Ingeborg Nykkelmo. I år fant de at to kandidater hadde gjort seg fortjent til utmerkelsen.

Ingeborg Rolseth Holt har allerede som 18-åring blitt en veldig viktig brikke på Selbus 2. divisjonslag i håndball.

- Ingeborg startet tidlig som minihåndballspiller i Selbu håndball og har i alle år vært svært ivrig og treningsvillig. Tidlig gikk hun rundt og spurte alle trenerne hva hun skulle gjøre, og hvordan hun skulle gjøre det, for å bli bedre, for å bli skikkelig god på håndballbanen. Og hun har hatt stor framgang gjennom alle år, heter det blant annet i begrunnelsen for å tildele bakspilleren stipend. Det legges også stor vekt på at hun har andre egenskaper enn de rent sportslige:

- I tillegg til å være en svært dyktig håndballspiller, er Ingeborg også ei svært sosial jente som er opptatt av at de andre på laget har det bra og trives, og slik er hun også viktig når det gjelder å skape et godt miljø i laget, står det i begrunnelsen.

Jørgen Slind har vært en av Sør-Trøndelags mest lovende 2001-modeller i skiløypa. Av en rekke store prestasjoner henger 13. plassen fra sprinten under Hovedlandsrennet aller høyest. Dette i en klasse med over 200 deltakere.

- Jørgen har fra han var ganske liten vist lovende takter i skiløypa, og han har gjennom stor treningsvilje hatt betydelig framgang gjennom alle år. På kretsnivå har han de siste  fire årene vært blant de aller beste, og han kan vise til flere pallplasseringer i enkeltrenn her hvert av disse årene, heter det i begrunnelsen der også hans bidrag i skimiljøet trekkes fram.

- Jørgen er en svært rolig, sindig, beskjeden og sympatisk idrettsutøver som alltid gir viktige bidrag til det å skape et godt miljø blant skiløperne i Selbu, skriver hovedutvalget i sin begrunnelse.