- Konkurransegrunnlaget for E6 Kvithamar–Åsen blir utlyst om et par uker, og totalentreprenør velges i 2. kvartal 2019, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Ny E6 fra Kvithamar i Stjørdal kommune til Åsen i Levanger har en samlet prosjektkostnad på i underkant av fire milliarder kroner, eksklusiv moms.

Nye Veier skriver at hele traséen på 19 kilometer går i jomfruelig terreng, og det skal bygges firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Strekningen inkluderer Midt-Norges lengste tunnel gjennom Forbordsfjellet. Denne vil bli 7,8 kilometer lang og går i to løp gjennom fjellet.

Sammen med Nye Veier og berørte kommuner skal totalentreprenør utvikle reguleringsplan for E6-utbyggingen, basert på utarbeidet kommunedelplan.

- Kvithamar–Åsen er blant Nye Veiers høyest prioriterte strekninger, og prosjektet har stor samfunnsøkonomisk betydning i det sammenslåtte Trøndelag. Utbyggingen vil også gi langt bedre veisikkerhet, ikke minst fordi ny E6 legges utenom det trange og rasfarlige Langstein, uten omkjøringsmuligheter, heter det i pressemeldingen.

I konkurransegrunnlaget for Kvithamar–Åsen legges det så langt opp til omfattende samhandling i prosjekteringsfasen og totalentreprise i gjennomføringsfasen. Byggestart er satt til 2020, og veien fullføres i 2025/2026.