- Jeg skulle tilfeldigvis sjekke hvordan det lå an i kjelleren og gikk ned rundt 12.00, da jeg kom ned var det en halvmeter vann der nede, forteller Lars Steen.

Steen bor på Hell, ikke så langt fra Stjørdalselva. Han visste at ekstremværet kunne bety oversvømt kjeller basert på tidligere erfaringer, og for å være føre var hadde han gått til innkjøp av ei automatisk pumpe.

Men da vannet begynte å strømme inn, slo ikke pumpen seg på.

- Jeg tenkte fy faen og helvette. Alle de ordene, humrer han og tilføyer:

- Jeg fikk etter hvert skrudd på pumpa, men den klarte ikke å ta vannet. Så nå har jeg skaffet en ny pumpe som driver ut, fortsetter han.

Se videoen fra Steens kjeller nedenfor.

Går inn i dreneringen på huset

Både Steen og naboene er spesielt utsatte i og med at de bor så nært elvebredden, og Steen forteller at Stjørdal kommune har vært på flere befaringer for å løse problemet.

Så langt er det ikke gjort noe for å stoppe vannet fra å ta seg inn i husene fra kommunens side.

- Problemet er at når Stjørdalselven blir så stor som den er nå, kommer den inn i dreneringen på huset. Dreneringer vår går i en komme på tomten, før den deretter går ut i elven. Når trykket av vannet blir så stort, så kommer vannet tilbake inn i huset, forteller Steen.

Han opplyser at flere naboer i området sliter med det samme.

- Frustrerende

Årsaken til at kommunen ikke har gjort noe med problemet enda, beror på pandemien og at de er usikre på hvordan de skal løse det, ifølge Steen.

Det er imidlertid sagt at de skal begynne å jobbe med det i 2022.

- Det er frustrerende når du prøver å være føre var, også fungerer det ikke. Per nå kommer det like mye vann ut, som jeg får til å pumpe ut, slik at vannet holder seg på samme nivå, forklarer Steen.

- Vi har heldigvis også vært smart og tatt ut en del som lå der nede, men motorsykkelen min står det fortsatt. Den skal jeg få ut ganske straks, fortsetter han.