Damene i Sanitetsforeningen Halsen har travle dager på “huset”. Nå er fastelavn med fargede fjær og bjørkeris ferdig for salg, og i kjelleretasjen er det fullt barneliv med lek og vaffelkos.

Stjørdal Sanitetsforening Halsen har sitt eget hus i Torgveien 3 på Stjørdal. Fra denne basen foregår mange ulike aktiviteter, og målet er å hjelpe andre i lokalsamfunnet som trenger en hjelpende hånd. Blant rutinene hvert år er derfor produksjon og salg av fastelavnsris. Et titalls damer i laget har de siste ukene laget ferdig de fargerike risene som nå skal selges til inntekt for gode formål.

          Vi er innehavere av “Det travle huset”, sier Aase Fossland, og passer på så de minste i kjelleren har det topp hver tirdag når det er åpent lekested. Her nede er det medlemmene Gunvor Søberg og Ellen Gundersen som holder oppsikt med barna og hver gang serverer nystekte vafler til de minste. Da vi besøkte lekestedet i sanitetshuset, var 15 barn i alderen 0-4 år på plass sammen med mamma eller pappa.

Vil gjerne ha flere med i laget

Aktivitetene hos Stjørdal Sanitetsforening Halsen er så mangfoldige at ny rekruttering er ønskelig.

Skal vi greie over alt av aktiviteter i det sosiale miljøet vi har, trengs det nye medlemmer. Mange av oss begynner å dra på årene, eller det er vanskelig å rekke over alt. Ta gjerne kontakt med oss i Torgveien 3, her er det hjerterom for de som vil bidra til å dra laget opp til nye høyder, sier Aase Fossland og leder Inger Johanne Hyldmo. Nå legges planene for salg av fastelavnsris. Torsdag 24. starter salget. 28. har damene utsalg på Domus. 3.mars er sanitetsdamene på Torgkvartalet, og de vil jevnlig være å finne på Torget i sentrum. Sanitetsdamene fra Halsen har salg i sone sentrum med Tangmoen og Værnesmoen. Blant aktivitetene er også Påskefrokost med musikk og snitter. Dette er et populært tiltak hvert år i huset som Halsen-damene kjøpte til eget formål året 1976. Asbjørg Johannessen, et av mange medlemmer med lang fartstid, forteller at laget Halsen tidligere var i Minde-gården og på andre private adresser før eget hus ble innkjøpt.