De driver stort innen VVS & VA, og butikkleder Geir Bragstad og distriktssjef Leif Wangen har i lengre tid ønsket seg tittelen som miljøfyrtårn. Nå har bedriften på Sutterøy som leverer til blant annet proff-markedet VVS og VA gått gjennom alle områder av driften og sett på miljøforbedringer. Innsatsen har vært såpass stor på området at kvalitetsstemplet Miljøfyrtårn nå henger på veggen i bedriften.

- Hva betyr denne miljøstatusen for dere i et konkurransemarked innen VVS og VA?

- Det blir ikke noen hvileskjær hos oss bare fordi vi har beviset som Mijøfyrtårn hengende på veggen her. Arbeidet hos oss skal ha fokus på miljø i alt vi foretar oss, og dette skal videreføres. Vi er stolte over å kunne skilte med denne hedersbevisningen, sier Geir, Leif og Monika Ingebrigtsen hos Heidenreich.

- Hvorfor har dere slik fokus på miljøsiden hos dere?

- Å verne om miljøet blir stadig viktigere, og det gjelder over hele verden. Norge er faktisk det landet i verden som produserer mest søppel pr innbygger. En verdensrekord vi slett ikke bør være stolte av. Dette faktum motiverer oss til å ta vårt miljøansvar. Våre miljømål var at vi skulle bevisstgjøre alle ansatte om selskapets miljøsatsing og krav. Så etablere en miljøvennlig adferd i alt vi gjør. Vi jobbet målrettet for å redusere den totale avfallsmengden og strømforbruket. I dette spekter av miljøinnsats ligger det lønnsomhet. Det har vært en omfattende jobb, men takket være alle medarbeideres innsats har prosessen gått veldig fint, sier distriktssjef Leif Wangen hos Heidenreich.

- Etterspør noen av deres kunder miljøansvar i bedriften Wangen?

- Ja, flere av våre kunder i VVS og VA markedet er engasjerte i både offentlige og private prosjekter eller avtaler som stiller strenge krav om miljøansvar. Heidenreich tar derfor sitt ansvar i leverandørleddet. Dette skjerper også våre sanser, men denne sertifiseringen krever vedlikehold og et kontinuerlig miljøansvar hos alle i bedriften og skal evalueres etter tre år. Samtidig fremmer dette et bedre arbeidsmiljø og sørger for at Heidenreich forhåpentligvis blir en foretrukket leverandør. Nå har vi miljøfyrtårn sertifisert ved alle våre avdelinger i nord, og ved vårt sentrallager på Skedsmo, sier Wangen som kan levere 4 000 artikler fra sitt grossistledd innen rør, VVS, vann og avløp. Heidenreich har i Trøndelag avdelinger i Fossegrenda og på Tunga i tillegg til regionskontor i Trondheim. En avdeling i Kometveien i Verdal og avdelingen på Sutterøy i Stjørdal.

Stolt av initiativet

Ordfører i Stjørdal, Johan Arnt Elverum synes det er bra at bedrifter i kommunen og andre som kan sertifiseres gjør en jobb for å sette fokus på miljø- og miljøutfordringene. Han kan i dag skilte med kun 6 sertifiserte bedrifter eller foretak blant over 200  i kommunen.

-Flere har søkt om å bli Miljøtårn-sertifisert men har ikke fullført løpet full ut. Da vanker det nok ikke noe heder på veggen i lokalene heller, sier Elverum som har med seg miljøkonsulent Harald Hove Bergmann som sertifisør i sammenheng med Miljøtårn-arbeidet fra kommunen. De to var nylig til Heidenreich for å overlevere beviset som den 6.i kommunen med dette beviset. Fra tidligere har blant annet Transport og entreprenør Hernes og Nord-Trøndelag Turistforening Miljøtårn- beviset.