Norges Røde Kors vil at Røde Kors avdelinger over hele landet skal ha et felles tema på denne dagen. Når Stjørdal Røde Kors med sine avdelinger starter opp klokka 11.00 denne lørdagen skal de som ønsker det få skrive på post it-lapper hva de vil at andre skal gjøre mot dem.

- Dette med lapper som klebes opp på en tavle med budskap ligner litt på Stopp Vold- kampanjen for noen år siden, sier Hans Olav Vold og Lena Brevik i Stjørdal Røde Kors. Arrangøren vil foruten salg av kaffe og vafler, få publikum til å dekorere en vegg med hjerte Post-it lapper denne dagen. Publikum skal få informasjon om lagets arbeid på Stjørdal. Lokallaget av Røde Kors håper også å få vervet mange nye medlemmer.

Ensomhet og Utenforskap

Når lokallaget av Røde Kors nå markerer denne dagen vet arrangøren at mange sitter ensomme eller føler seg ensomme i samfunnet. Lørdag 5.mai vil de ha disse menneskene i tankene og oppfordre til vennlighet og viktigheten av å se andre rundt seg.

- Tenk hvor mye det betyr bare å si hei til noen. Enkelte ganger er det ikke så mye som skal til, sier leder i hjelpekorpset Kjersti Løvik. Kenneth Karlsen er leder i Røde Kors ungdom, eller RK-Ung. Han innehar ledervervet etter at laget mistet Aleksander Aas Eriksen etter Utøya drapene 22.juli i fjor. Det har tatt medlemmene i Stjørdal Røde Kors lang tid å bearbeide tapet av et viktig og avholdt medlem i laget. Nå sikter laget seg tilbake til et høyere aktivitetsnivå igjen og vil gjerne ha flere medlemmer.

- Vi er en aktiv gjeng og kan vise til leksehjelpa, førstehjelpskurs, deltakelse på Maritim dag, Vinter i Norge sammen med Rotary og Frivillighetssentralen. Til topps på sommeren, innføring av førstehjelp hos Barnas Røde Kors er bare noe av aktivitetene våre. Vi har et hjelpekorps med beredskap og er i arbeid med å skaffe egen base, sier Lena Brevik og Hans Olav Vold. Røde Kors dagen er offisielt 8.mai men markeres i Stjørdal 5.mai.