Jakt i Værnesregionen har nå gjort unna den 7. sesongen med økt jakttrykk på smårovviltet. Prosjektet, som har fått stor nasjonal oppmerksomhet, har også spredd seg til andre områder som har kommet i gang med lignende tiltak.

For Stjørdal har prosjektet vært en suksess der formålet med å få flere jegere interessert i jakt på småpredatorer har lyktes i stor grad. Hvert år er det nye unge jegere som rapporterer inn felt vilt. I år passerte prosjektet 1.000 felte rever på sjuår, den predatoren som det er dokumentert ved flere undersøkelser belaster hønsefugler og rådyrkje mest.

250 timer i «bua»

I år ble var det Trond Kristian Sundbotten som sanket flest poeng i konkurransen med sine 16 felte rever. Han forteller at denne sesongen var hans første som revejeger og han fikk etter hvert skikkelig smaken på denne jaktformen. Bortimot 250 timer mener han har gått med på kvelds- og nattestid siden sesongen startet 15. juli i fjor og til den siste reven ble skutt rett før midnatt 14. april.

- Jeg ble etter hvert så ivrig at den ensomme, men spennende tilværelsen i åtebua noen ganger ble foretrukket på bekostning av tid med kamerater og familie, sier Sundbotten.

Timene ble tilbragt i ei åtebu på heimgården, ved Gråelva nord for Gråbrek Mølle og ei mobil åtebu som hovedsakelig har vært plassert på Skatval.

411 smårovvilt 2017/2018

I siste sesong er det i alt rapportert skutt/fanget 411 smårovvilt inne i portalen. Størst antall er som vanlig kråke med 212, rev med 118, skjære 37, grevling 20 og mår med 12. Den viktigste predatoren med tanke på våre hønsefugler og rådyrkje er som sagt reven og den ble det skutt 118 av siste sesong, 14 flere enn foregående sesong.

Premiekveld

Som vanlig vil det også i år bli arrangert en premiekveld. Dato er ikke bestemt enda men den vil bli avviklet i siste halvdel av mai. Der vil de 5 som har sanket flest poeng bli behørig premiert og det vil også bli trekt premier blant de som møter opp og som har bidratt med felling av smårovvilt.

Statistikk i løpet av de sju årene til prosjektet:

Kråke 1689

Rev 1016

Mår 253

Ravn 180