- I fjor vinter så jeg en melding på klubbens hjemmeside der de søkte en person for å gjøre opptak av kampene. Jeg tente med en gang; dette er noe for meg! Jeg meldte umiddelbart min interesse og snart var jobben min.

Det var spennende å bli bede kjent kameraføring, forteller lærevillige Magnus som ikke kunne ha fått en bedre læresesong enn i fjor med 136 scoringer av eget lag og 20 av motstanderne; et antall som går selv Barcelona og Real Madrid en høy gang (105 så langt i år på flere kamper).

Magnus Lien har siden 2008 jobbet på Shellstasjonen eller rettere sagt stasjonene i flertall. For ved siden av Stjørdal bistår han også begge sider på Stav Sør, Stav Nord og Værnes. Kommende sesongopplegg er derfor viktig informasjon for Magnus når han skal opplyse arbeidsgiver om dager der han må endre arbeidstid pga. kameraoppdrag.

Mange turer

- Nå startet vi i Molde. Senere følger ny Molde-tur, Ålesund og to turer til Sogn og Fjordane ved siden av fire turer til Østlandet. Det blir mange bussturer, men det er bare trivelig i godt selskap, sier Magnus som har lært at kameraposisjonen er avgjørende for opptaket:

- Det kan være baner der det er litt vanskelig å fange aktivitet rundt nærmeste sidelinje.

- Hvordan var det på Aker stadion i Molde?

- Fantastisk! Det er en flott arena å jobbe høyt plassert over banen med veldig god oversikt. Ellers må jeg gjøre opptakene ned virkeligheten på et mye lavere nivå. Men hovedsaken er at trenerne får de nødvendige informasjoner, sier Magnus som er begeistret over sesongutviklingen så langt:

Blinkskudd

- Etter tap i åpningskampen har Stjørdals-Blink hatt en fin utvikling uten baklengsmål både i cup-kampen borte mot Nardo og i seriekampen mot Molde 2 på Aker stadion. Der kunne Magnus følge den spennende utviklingen fram mot Stjørdals-Blinks scoring ved Marius Augdahl etter innlegg fra Tom Rune Hønnås.

Magnus bak kamera jubler og registrerer jublende Stjørdals-Blink-spillere. Den meritterte Molde-stopperen Fredrik Semb Berge kan bare konstatere at markeringen glapp denne gang. Etter en sjansefattig kampstart hadde Stjørdals-Blink tatt en ledelse som holdt helt inn selv om det ble spennende på slutten. Scoringen er blitt en gjenganger på nettet.

Lørdag var Magnus tilbake i vante omgivelser på Nye Blinkbanen og registrerte tre nye scoinger for Stjørdals-Blink. I kveld er det hjemmekamp mot 1. divisjonslaget Kristiansund i 2. runde i cupen.

Spennende cup-kamp

Magnus registrerer at Kristiansund klarte å utligne i siste minutt hjemme mot Sogndal søndag kveld: - Det er en fordel at Stjørdals-Blink spilte over ett døgn tidligere lørdag ettermiddag, sier den spente kameramannen som fôrer trenerne med solid grunnlagsmateriale.

Trener Roar Vikvang sender en vennlig tanke til Magnus Lien for opptak av kampene: - Det er et meget nyttig verktøy i analyse av kampene og arbeidet med stadig å forbedre våre  prestasjoner. Her kan vi arbeide med konkrete fakta. For med de flotte opptakene til Magnus ser vi akkurat hvordan laget ligger plassert i forskjellige situasjoner, sier Vikvang mens trenerkollega Nils Petter Austad nikker:

- Vi har veldig stor nytte av den gode jobben som Magnus utfører for klubben, sier han.

Nå er oppmerksomheten rettet mot cup-kampen og motstander Kristiansund.