Av Ole Håve og Guro Storli Aune

Politi og helsepersonell rykket torsdag ut til en elgpåkjørsel på E14, som skal ha skjedd få hundre meter fra rundkjøringen ved Evja.

Etter hendelsen meldte politiet at bilfører var blitt påført lettere skader etter sammenstøtet. Kjøretøyet ble kort tid etter hendelsen hentet av Falck, etter å ha fått seg en skikkelig trøkk i fronten som førte til knust frontrute og ødelagt sidespeil blant annet.

Elgku med kalver

Bilføreren skal ha truffet elgku med kalver, som etter ulykken ble liggende cirka 200 meter ute på jordet. Ettersøksringen SJFF Stjørdal ble kalt ut stedet for å ta en vurdering av situasjonen.

Da Stjørdals-Nytt ankom stedet var elgene i live, men lå urørlige ute på jordet. Senere ble det opplyst at det skulle dreie seg om en elgku med to kalver.

Elgkua var blitt hardt skadd etter ulykken, og ble derfor avlivet på stedet. Ettersom elgkalvene var så unge, ble også de avlivet på stedet.

Etter ulykken ble det noe trafikale problemer mens Falck jobbet på stedet. Kjøretøy ble hentet og politi har avsluttet arbeidet.