- Vår historie går rett og slett ut på at vi har arvet musikkinteressen fra våre nå voksne barn, som alle har fått være med på sin musikkoppvekst i egne ungdomsband. Det var først i voksen alder at vi tok frem instrumentene, sier bassist og tangmonitter Hans Mogren.

Han byttet ut en banjo han fikk i gave med en bassgitar, og ble med i bandet. Paul Strand er gitarist og vokalist. Han får gjerne Mogren i sin six-pence med på felles sang, mens Stamnsve utgjør eksperten bak trekkspillet.

Spiller på bursdager, bosenter og på lokalet

Gladguttene «Tre vise menn» er fortsatt i diskusjon med seg selv om de er vise eller ikke. Hans Mogren mener som nyutnevnt æresborger av Tangmoen at tittelen stemmer eksakt med herrenes kunnskaper både innen musikk og ellers i samfunnet.

- Vi synes vi er skikkelig flinke til å fremføre mange kjente og kjære sanger, men vil ikke skryte, for det er jo noe med dette at helst andre bør gjøre det. Mellom fem og sju lokale viser har vi også på repertoaret i tillegg til rocke- og poplåter. Det er stor takhøyde i dette bandet og vi har våre øvelser i garasjen hjemme hos meg i Sjøgata på Tangmoen, sier Hans Mogren.

I det siste har det blitt flere spilleoppdrag på 50- og 60-års dager. Karene som er vise, spiller og synger viser sammen også med gammeldans og poplåter og de opptrer ved jevne mellomrom også på bosenter eller sykehjem.

- Respons fra publikum betyr mye for oss, derfor blir det også allsang når vi inntar BS Pub lørdag 4.november. Vi deler ut et sanghefte slik at publikum blir med på noen sanger. Det er også tillatt å komme med ønsker om låter, sier Paul Strand og Hans Mogren når vi treffer de to på spisestedet Industrien på Sutterøy over en kopp kaffe. På deres konserter er tonen gjerne munter og lett. Noen vitser kan også bli levert fra mikrofonene. Repertoaret er ellers kjente låter fra The Rolling Stones, Creedence, Åge, The Beatles, Vømmøl, Taube og noe gammeldans-relaterte låter.

- Hva kjennetegner ellers «Tre vise menn» med utspring fra Tangmoen og Kvislabakken?

- Det viktigste for oss er å skape en lun og god musikalsk stemning. At vi presenterer kjente sanger og låter tror vi bare er en styrke. Kanskje skriver vi snart egne låter også, avslutter Hans Mogren og Paul Strand fra «Tre vise menn».