De tre kvinnene fra rus- og psykiatritjenesten og helsestasjonen i Meråker spanderte kaffe og Twist-biter og snakket mye med mange om psykisk helse i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Temaet for dagen i år var "Gi tid".

- Mange stanset og vi fikk snakket med mange. Det viktige for oss er å få spredt budskapet og vise at vi er til stede, sier Turid Brurok.

Hun er psykiatrisk sykepleier i Meråker kommune og tok torsdag oppstilling sammen med Anne Blæstervold og Marthe Langsåvold utenfor kassaapparatene ved Extra-butikken i Meråker sentrum.

Det er ikke bestandig at verdensdagen markeres så mye i Meråker, men de tre kvinnene mener det er viktig at de er synlige og byr på seg selv, for psykisk helse er ikke det letteste for alle å snakke om.

- Det er lettere å snakke om det nå enn for noen år siden, men fortsatt er det litt skam knyttet til det. Det er så mye lettere å snakke om at man har vondt i ryggen eller har brukket en arm. Vi ønsker mest mulig åpenhet, sier Anne Blæstervold.

Etter høstferien fortsetter hun markeringen av verdensdagen ved grunnskolen i Meråker, og interessen de fanget torsdag gir iallfall motivasjon til å fortsette arbeidet med å skape oppmerksomhet og åpenhet rundt psykisk helse.