Det blir en helt annerledes jul for de to i år. De bygger for rundt 3,5 millioner, og målet er innflytting i det som blir deres drømmehus til jul. Fremdriften er god på tomta på heimgården til Håvar Hilmo. Selbu Byggtre har satt opp huset, og det er nesten helt ferdig utvendig.

- Men inne blir snekkerarbeidet egeninnsats, sier Ingrid og Håvar.

Stenderne til bære- og delevegger er satt opp. Elektriker og rørlegger er godt i gang med installasjonene de utfører.

Ett år fra skog til hus

18. september i fjor var det oppmåling av tomt der det var skog, myr og fjell. Ett år senere står huset der, mens den nye entreprenørdriften Hilmo Maskin som Håvar drar i gang har mange oppdrag.

Med 16 tonns beltegravemaskin samt ruvende traktor og henger er han klar til oppdrag. De kommer inn i et antall han er kjempefornøyd med.

- Målet er å flytte inn her til jul, sier Ingrid Selboe og Håvar Hilmo.

Med egeninnsatsen på huset i tillegg blir det mange arbeidstimer.

- Planen er å gjøre ferdig første etasje. Så flytter vi inn. Andre etasje med loftstue og soverom blir det også mye arbeid med, sier de to som bygger på Hillmo i Tydal.

Hjem fra pendlerliv

Det var etter seks år med pendling for Håvar til og fra Trondheim som paret tok den store avgjørelsen. Etter å ha vært kjærester i fem år startet de på å iverksette sine framtidsplaner.

Å bygge hus i Tydal, og å starte Hilmo Maskin.

Det vil si; før det avla Ingrid jegerprøven, og ble elgjeger. Hun som er fra Selbu blir pendler til heimbygda til jobben ved Selbutrykk.  Likevel blir det veldig mye kortere pendling enn hver dag til og fra Trondheim.

Med fagbrev i bransjen har Håvar papirer på at han kan det han satset på som levebrød.

- Nå skal jeg bo og arbeide heime i Tydal. Det vil bli helt topp sammen med Ingrid, sier han.

- Her gleder vi oss til å bo, sier Ingrid Selboe og Håvar Hilmo.

Skog, myr og fjell

En måneds tid var saksbehandlingstiden for fradeling av tomt. Så snart det var klart, var det tid for å starte motorsag, deretter gravemaskin, og å sprenge fjell. I jula i fjor var det mange arbeidstimer for Hilmo før veg, gårdsplass og tomt var klar.

Nå står huset der på støpt plate. Med store vinduer som slipper mye lys inn, og gir vidt utsyn over naturen.

- Vi gleder oss, men ennå har vi mye arbeid igjen før huset vårt blir ferdig, sier Ingrid Selboe og Håvar Hilmo.

Fakta om navnet Hilmo:

Hillmo som det står på vegskiltet eller Hilmo, som Håvar Hilmo skriver sitt etternavn, ligger nord i Tydal. Sammen med Ingrid Selboe bygger Hilmo hus i grenda med fire gårder. Navnet kommer av det norrøne ordet hjallr som betyr avsats, platå eller hylle.