Etter en kort seremoni med taler fra leder i helsehuset Katarina Sederholm Hoff, ordfører Ivar Vigdenes og helseministeren selv, var det duket for en omvisning hvor helseministeren fikk se og hilse på både ansatte og brukere i de ulike avdelingene.

I dialyseavdelingen slo Høie av en prat med Siv Ingun Overvik, som gjennomfører flere timer med dialysebehandling hele tre ganger i uken.

- Jeg synes det er fint at Bent Høie kommer hit og ser hvordan det er her. Det er litt surrealistisk å snakke med han, for jeg har jo bare sett ham på TV tidligere, humrer Overvik.

Lenger ned i gangen møtte Høie på John Vikaune, som sitter på en ergometersykkel. Han fikk også noen ord med både ministeren og ordføreren.

- Det er ikke så mye å se til han (ordføreren red.anm.) som det er til deg, humrer John Vikaune til Bent Høie og nikker mot ordfører Ivar Vigdenes.

Vikaune synes det er hyggelig at ministeren har tatt seg tid til å komme.

- Det er stort at han kommer hit til helsehuset, sier han.

Siv Ingun Overvik slo av en prat helseminister Bent Høie og ordfører Ivar Vigdenes.

- Har stor betydning

Etter omvisningen fortalte Bent Høie at han synes kommunen har gjort en svært god jobb med å samle de ulike tjenestene og skape et interkommunalt samarbeid.

- Det viktigste er at innbyggerne i regionen opplever at de får løst sine helseutfordringer på samme sted, og at de slipper den lange reisen. Dette er egentlig er sykehus for lokalmiljøet, sier han.

Han peker spesielt på dialysepasientene.

- At de får utført behandlingen lokalt, og slipper å reise inn til sykehus flere ganger i uken, er veldig bra. Det samme gjelder ungdommer som typisk får antibiotikabehandling. At de kan være borte fra skolen en time, i stedet for en helt dag, har stor betydning, understreker Høie.

Ordfører Ivar Vigdenes og Bent Høie samarbeidet om å klippe snoren, for å offisielt åpne helsehuset.

- Stas

- Jeg er svært imponert over at kommunen tenker på en helhetlig løsning for innbyggerne, slik at alle skal få de rette tjenestene på riktig nivå. Det gjør at hver enkelt innbygger i større grad klarer å mestre sitt liv, påpeker Høie.

Videre roste han kommunen for å ha klart å drive en helse- og omsorgstjeneste som er bærekraftig for fremtiden. Ordfører Ivar Vigdenes synes det er hyggelig ord helseministeren leverer.

- Samtidig vil jeg understreke at realiseringen av helsehuset har skjedd i samhandling med staten og offentlige myndigheter på høyere nivå. Vi setter stor pris på det samarbeidet, presiserer Vigdenes.

På grunn av pandemien var åpningen noe avgrenset, og Vigdenes fortalte at han gjerne skulle invitert flere, og arrangert en større feiring. Som den største helseinvesteringen kommunen noen gang har gjort, mener han bygget hadde fortjent det. Han synes likevel at det er stas at Høie bidro på den offisielle åpningen av helsehuset.

- Det er alltid stas når vi får statsråder på besøk. Jeg tar på meg kjedet og tar imot med store smil, humrer han.