Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Guro Aune

Rykket ut til Sport1

Foto: Paal Larsen

Brann rykket fredag formiddag ut til et automatisk brannalarm ved Sport1 i Stjørdal.

Per Kristian Laugtug ved Værnesregionen brann- og redningstjeneste forklarer til Stjørdals-Nytt at det var arbeid på stedet, antakeligvis støv, som har uløst alarmen.

Guro Aune

Flere dyrepåkjørsler

Natt til fredag noterer politiet flere dyrepåkjørsler.

To grevlinger og en hund er meldt påkjørt.

Etterforskningsleder ved Stjørdal politistasjon, Annar Sparby, forklarer at folk er flink til å varsle og gjentar at det på grunn av jakt nå er større aktivitet rundt dyrene ute i naturen. Greit å være obs når man er ute på veien på kveldstid.

Guro Aune

Ingrid Aunes minnepris til professor Inger Skjelsbæk

Professor Inger Skjelsbæk får Ingrid Aunes minnepris for sitt langvarige arbeid mot seksualisert vold i krig, blant annet i Ukraina, skriver NRK Trøndelag.

Ifølge Klassekampen omtaler priskomiteen Skjelsbæk som en pioner innen norsk fredsforskning.

Sanna Drogset Børstad

Bil ble tatt med avgiftsfri diesel

Foto: Statens vegvesen

Da Statens vegvesen avholdt kontroll på Verdal tirsdag, ble en personbil tatt med avgiftsfri diesel. Kjøretøy som er ment for vegtrafikk har ikke lov å bruke avgiftsfri diesel, som er beregnet for båter, anleggsmaskiner, motorredskap, stasjonærmotorer og andre kjøretøy som ikke er ment for vegtrafikk.

Dersom man ikke melder feilfyllingen til Skatteetaten, og det blir oppdaget ved en kontroll, må man betale en avgift. For personbiler fra 0 til 3.499 kilo er avgiften på 20.000 kroner. Fra 3.500 og opp til 7.499 kilo dobles den.

I tillegg endte kontrollen med tre anmeldelser for ikke tilstrekkelig sikring av last på tunge kjøretøy. Fem førere får overlastgebyr, samt at en rekke kjøretøy fikk bruksforbud.

Guro Aune

OBS: Flere dyrepåkjørsler

Det er natt til onsdag registrert flere dyrepåkjørsler i regionen.

Natt til onsdag skal politiet fått registrert påkjørsel av elg, rådyr og grevling, opplyser etterforskningsleder ved Stjørdal politistasjon, Annar Sparby.

Det begynner å bli mørkere ute på kveldstid, og på grunn av jakt er dyrene mer i bevegelse. Dette er greit å være obs på når man ferdes langs veien.

Guro Aune

Tre smittetilfeller i Malvik

I løpet av det siste døgnet har tre personer testet positivt på koronavirus i Malvik kommune. En av disse har testet positivt ved hurtigtest, og to har testet positivt ved PCR-test.

Samtlige har milde sykdomsforløp, og smittesporing er avsluttet.

Guro Aune

Melder sommertemperatur onsdag

Foto: Yr.no

Meterologene melder tirsdag at Fralandsvind gir behagelig temperatur fra Rogaland til Lofoten. Dette gjelder også Trøndelag, og i lavlandet kan det bli opp mot 18 varmegrader onsdag.

Det er også ventet at sjøtemperaturen vil holde seg høy, særlig i sør og vest.

Guro Aune

Bil trillet ut i grøfta da regreim røk

Det var like rundt kl. 06.00 tirsdag morgen politiet ble varslet om en bil som hadde trillet ut i grøfta.

– Det var en bilfører som hadde fått problem da regreima røk. Kan virke som bilen deretter har trillet ut i grøfta, forklarer etterforskningsleder ved Stjørdal politistasjon, Annar Sparby.

Hendelsen skal ha skjedd like før Hellbrua, og bilen vil etter hvert bli tauet bort, opplyser Sparby videre.

Guro Aune

Kan oppleve å miste nettet de neste ukene

Kartutsnitt over basestasjonene i Tydal. Foto: Telia

I de neste to til tre ukene vil Telia modernisere sitt nett i Tydal kommune.

Dette informerer Telia om til innbyggerne i kommunen. Alle basestasjoner skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien, og enda bedre 4G.

Moderniseringsarbeidet ble påbegynt sist uke, og i løpet av de kommende to ukene skal de fleste basestasjonene oppgraderes. Dette betyr imidlertid at flere vil oppleve, litt avhengig av hvor man bor, kunne i korte perioder oppleve dårligere dekning eller å være uten nett fullstendig den aktuelle stasjonen.

– Vi beklager ulempene dette medfører for berørte kunder. Det er samtidig viktig å understreke at vi alltid jobber for å holde "nedetiden" så kort som mulig. Vi oppfordrer kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet å bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk, opplyser Telia ut til kunder i Tydal.

Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har tre av fire nordmenn tilgang til 5G fra selskapet. To av basestasjonene, de rundt Ås i kartet, skal oppgraderes denne uken og resten av basestasjonene oppgraderes kommende uker.

Guro Aune

Slik blir strømprisen tirsdag

I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 32,4 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 43,3 øre.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Tirsdagens snittpris per kWh er 9,5 øre lavere enn mandag og 19,9 øre lavere enn samme dag året før.

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, og støtten regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Dersom snittprisen i Midt-Norge for hele september endte på 32,4 øre, ville det altså ikke blitt utbetalt strømstøtte.

Maksprisen tirsdag på 43,3 øre per kWh er mellom klokken 9 og 10 på formiddagen. Den er 24,3 øre lavere enn mandag og 13,1 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra en eventuell strømstøtte, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 74,7 øre.

Minsteprisen blir på 13,1 øre per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten og er den laveste i landet.

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.

Guro Aune

Banker hever boliglånsrenten

Sparebank 1 SMN øker rentene på lån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng.

Bakgrunnen for renteendringen er at Norges Bank i rentemøtet 22. september 2022 vedtok å øke styringsrenten med 0,5 prosentpoeng, skriver Sparebank 1 SMN.

– Norges Bank har lenge varslet at styringsrenta skal opp for å dempe den høye prisveksten. Også etter denne renteøkningen er boliglånsrenta er på et lavt nivå historisk sett. Vi tror derfor at de fleste vil tåle de varslede renteøkningene, men oppfordrer de som er usikre på sin økonomiske situasjon til å ta kontakt med banken, sier Nelly Maske, konserndirektør for Privatmarked i Sparebank 1 SMN, i en pressemelding mandag.

Kunder som nå får renteendring, vil i løpet av de nærmeste dagene motta informasjon om hvordan dette påvirker deres lån, varsler banken.

Renteendringen trer i kraft fra 10. november 2022 og for nye lån fra 29. september.

Flere banker

– Som følge av Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten med 0,5 prosentpoeng på rentemøtet 22. september, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, som leder personmarkedet i DNB.

Banken opplyser at unge som kjøper sin første bolig vil få DNBs beste flytende rente på 3,39 prosent.

KLP Banken var første bank til å sette opp renta allerede fredag. De satte opp boliglånsrenta med inntil 0,5 prosentpoeng.

Guro Aune

Widerøe har trøbbel – en rekke fly er kansellert

Mandag morgen er en rekke Widerøe-fly kansellert, melder BT.

I følge avisen er 17 Widerøe-avganger fra Flesland så langt kansellert mandag og de neste to dagene.

Mandag er ti flyginger kansellert. Tirsdag er ytterligere fem avganger foreløpig kansellert.Onsdag er foreløpig to avganger kansellert.

– Vi kan ikke utelukke at det blir enda flere kanselleringer, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til BT.

Erik Hoås

Derfor fløy det et Sea King helikopter over sentrum

Foto: Sanna Drogset Børstad

I 15.15-tiden torsdag ettermiddag sirkulerer et Sea King redningshelikopter i området rundt Stjørdal sentrum og havneområdet.

Politiets operasjonssentral opplyser til Stjørdals-Nytt at det trolig dreier seg om et helserelatert oppdrag.

Ifølge Bladet skal helikoptret ha hjulpet Hovedredningssentralen med å lokalisere et nødpeilesignal i nærheten av småbåthavna i Stjørdal.

Guro Aune

E6 Stjørdal sentrum: Trafikkuhell i rundkjøring

E6 Stjørdal:

Trafikkuhell i rundkjøringen ved avkjøringen fra sentrum retning Trondheim.

«Skal være mulig å passere, men ifølge tips danner det seg kø», melder NRK Trafikk.

Guro Aune

Vogntog med motorstans - skaper farlige forbikjøringer

Vogntog med stans like sør for Åsen sentrum, sørgående mot Trondheim.

Skaper kø og farlige forbikjøringer.

Guro Aune

Kø på E6 mellom Stjørdal og Trondheim

NRK Trafikk: E6 Stjørdal-Trondheim:

To biler står like før Homla bru, sørgående mot Trondheim. Mulig å passere, men noe kø.

Guro Aune

Mann tatt for ruskjøring på Frosta

Like rundt kl. 00.30 natt til fredag ble en mannlig sjåfør brakt inn til legevakt etter mistanke om ruskjøring.

– Mannen blåste over lovlig grense, forklarer etterforskningsleder, Annar Sparby, ved Stjørdal politistasjon.

Det skal dreie seg om inntak av alkohol. Per nå har vi ingen informasjon om det også kan dreie seg om narkotiske stoffer.

Guro Aune

Midt-Norge: Snittpris for strøm på 50,1 øre per kWh torsdag

I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 50,1 øre per kilowattime (kWh) torsdag og en makspris på 73,08 øre.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Torsdagens snittpris per kWh er 13,7 øre lavere enn onsdag og 14,3 øre lavere enn samme dag året før.

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, og støtten regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Dersom snittprisen i Midt-Norge for hele september endte på 50,1 øre, ville altså ingenting blitt dekket av strømstøtten.

Maksprisen torsdag på 73,08 øre per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 21,9 øre lavere enn onsdag og 3,003 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra en eventuell strømstøtte, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 1,11 kroner.

Minsteprisen blir på 14,5 øre per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten og er den laveste i landet.

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.

Guro Aune

Færre bytter kraftleverandør

Antall leverandørbytter blant norske strømkunder har ikke vært lavere siden 2019, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Husholdninger byttet kraftleverandør 95.000 ganger i andre kvartal i år. Sammenlignet med andre kvartal 2021 er det nedgang i leverandørbytter på 16 prosent, og 21 prosent sammenlignet med 2020. Antallet leverandørbytter i andre kvartal var på 43 prosent lavere enn i første kvartal.

– Dette er det laveste antall bytter registrert siden Elhubs oppstart i januar 2019, til tross for høye strømpriser og mye medieoppmerksomhet. En årsak til det lave antall leverandørbytter kan være at mange husholdninger byttet leverandør vinteren 2021/22, sier seksjonsleder Torfinn Jonassen i NVE.

Næringskunder bytter kraftleverandør omtrent 10.000 ganger i løpet av andre kvartal, som ligger nærmere normalen. Vi ser derfor ikke den samme nedgangen som for husholdninger.

Guro Aune

Informerer om nye bruer: Vogntog kan ikke passere her

Foto: Meråker kommune

I forbindelse med elektrifisering av Meråkerbanen er det bygget nye bruer over jernbanen ved Kvernmoen og i Kopperå, opplyser Meråker kommune på sine hjemmesider.

Brua i Kopperå er ferdig, men veien inn på brua er ikke ferdigstilt.

Det vil bli satt opp foreløpig sikring på veiskråningene. Veifundamentet ut fra massene som er brukt i Kopperå, krever at det må få sette seg før det kan ferdigstilles. Ferdigstilling med asfalt og autovern vil bli fullført vår/forsommer 2023. Avkjøring/kryss inn til Stasjonsområdet er ikke ferdig. Riving av gamlebrua begynner 7.7.2022

Ny bru ved Kvernmoen vil åpne i uke 32, og gamlebrua vil bli revet etter ny bru er tatt i bruk. Kjøring med semitrailer/vogntog fram til ny bru åpnes er ikke mulig.