Med strålende sol, diverse matservering på torget og en fengslende speaker som både loset og underholdte publikum, var det duket for en fin kveld.

Ronny Svedal, Gunn Bente Krogstadmo og Ida Svedal var blant de som hadde tatt turen til gågata lørdag kveld for å delta på bilfesten. Ronny Svedal forteller at lidenskapen for bil er noe av årsaken til at de bestemte seg for å dra.

- Også er det hyggelig og gøy at det skjer noe i nærmiljøet, i tillegg er det veldig fine bilder å se på, sier han.

Les også: Lørdag kan du se dette is-racerklenodiet fra femtitallet

Svedal skrur selv bil, og frem til i fjor eide han selv en Amerikaner. Da er det heller ikke så overraskende at interessen har smittet over på datteren Ida.

- Jeg er interessert i bil, sier Ida bekreftende.

Se bilder fra arrangementet her:

Underholdende

Lengre ned i gaten treffer Stjørdals-Nytt på Ida Vik (21), som forteller at det var hennes mor som forslo at de skulle reise ned til sentrum for å se bilparaden.

- Det hjelper selvfølgelig at det er finvær, men det er også gøy å kunne dra ut å se folk, sier Vik.

Hun avslører at hun ikke har den store bilinteressen, men trekkes heller mot helheten i arrangementet.

- Jeg har egentlig ikke sett så mye på paraden tidligere, men jeg synes det er gøy å se bilene som kjører. Jeg liker at det ikke er så høytidelig og at det er underholdende, smiler hun.

Vik forteller videre at hun tilbringer en del tid i Trondheim, og synes derfor det er ekstra hyggelig å se så mye liv i Stjørdal.

- Jeg har savnet å se folk, så det er fint å se at noe skjer på Stjørdal.

Helt perfekt

Det var Per Olav Bjerkli som fikk æren av å sparke i gang bilparaden, og blåste publikum av banen med hornene på lastebilen av merket Peterbilt. Deretter fulgte alt fra tohjulinger, småtraktorer, Amcars og en rekke andre motoraktører. Deriblant en Volkswagen Jetta, som gikk under navnet The Fast & the Furious bilen. Det blir opplyst om at bilen trolig har deler fra den opprinnelige bilen bruk i filmen.

Stein Erik Tollefsen fra Hell Cruisers er fornøyd med kveldens oppmøte.

- Dette er helt perfekt i våre øyne. Så klart kan en del av oppmøte skyldes været, men det ser ut som det interesserer folk. Jeg ser at vi trekker både store og små hit, så det blir som en liten familiefest, smiler han.

Som et smykke

Videre forteller han at på grunn av pandemien har de hatt noe kort planleggingstid, og har derfor opplevd en del frafall og måtte fylle inn med aktører i siste liten.

- Det er kanskje ikke alt som er så interessant som vi skulle ønske det var, men vi satser fult ut til neste år, forklarer han.

Arrangementet trakk både motorinteresserte, og mindre motorinteresserte. Tollefsen opplyser om at målet er å fange bredt.

- Vi som liker motor er ganske like, om vi liker Cadillac eller en liten moped, så er det samme lidenskapen, sier han og fortsetter.

- Samtidig tror jeg folk liker å se det som er litt annerledes, det jo veldig mye fint som er produsert igjennom årene. Mye av dette er jo som smykker nesten. Sammenlignet med dagens bilder så ser vi tydelig forskjell på en Chevrolet kontra en Ford fra 50-tallet. Det tror jeg de fleste synes er artig å se.