- Vi hadde et sterkt ønske om at barn skulle være på skolen hele skoledagen og ha en så normal dag som mulig før skolestart. Men det har ikke blitt som vi hadde håpet og trodd tidligere, situasjonen er uforutsigbar og mange barn er igjen mye borte fra skolen, sier statsminister Erna Solberg under dagens pressekonferanse.

Hun kunngjør deretter at skoler med smitte bør ta i bruk gult nivå dersom det innebærer at barna kan være mer på skolen.

Åpner for å vaksinere barn

Statsministeren påpeker at smitteøkningen den siste tiden er desidert størst i aldersgruppen 13-19.

Videre opplyser hun at regjeringen har bestemt at barn og unge mellom 12-15 skal få tilbud om vaksine. I første omgang dreier det seg om én vaksinedose, i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

-  Aldersgruppen 16-17 år skal prioriteres først, men kommunen skal vurdere om de har mulighet til å begynne en parallell vaksinering av 12-15-åringer.

Utsetter åpning av trinn fire

Statsministeren kunngjorde også at de følger rådene fra Helsedirektoratet, og dermed utsetter gjenåpningen av trinn fire frem til andelen fullvaksinerte er betydelig høyere en den er per i dag.

- Vi blir stående på trinn tre på gjenåpningsplanen, konkluderer Solberg.

Videre presiserer hun at ytterligere åpning vil gi økt risiko for smitte, en risiko statsministeren ikke er villig til å ta.

- Selv om vi blir stående på trinn tre, er vi nær, beroliger Solberg og fortsetter:

- Når vi kommer dit og har fått kontroll i skolene, er vurderingen at vi kan gå tilbake til normal hverdag med økt beredskap i neste runde.

Pressekonferanse i Stjørdal

Grunnet den økte koronasmitten i Stjørdal innkaller Stjørdal kommune til pressekonferanse i dag torsdag klokken 15.00.

Da vil det trolig bli redegjort hvilke av regjeringens anbefalinger som vil bli gjeldende lokalt.

Pressekonferansen er direktesendt, og kan følges på via nett.