Det sier Venstre-politiker Ragna Straume som tar til orde for at Stjørdal må jobbe for å bli plastfri.

I en interpellasjon til kommende kommunestyremøte ønsker Straume å utfordre kommunens rådmann om å komme tilbake til politikerne med en sak om hvordan Stjørdal kommune kan bidra til å redusere bruken av plast i kommunen.

- I Stjørdal e vi gode på kildesortering, men hvor mye bedre kan vi bli? Klarer vi å kvitte oss med unødvendig plast? Kunne vi se på muligheten å samle egen og andres erfaringer og krefter for å se hvor plastfritt Stjørdal kan bli? Hvilken plast trenger vi, hvordan skal vi håndtere den plasten vi bruker? Hvordan skal vi få leverandørene til å bruke bioplast eller redusere mengden og lagene av plast vi bruker? Ønsker vi ikke å gå foran? Lage strukturer og ordninger, skape holdninger som endrer? Skal vi gjøre jobben? Hvordan gjøre den best mulig? Ragna Straume ramser opp plastspørsmål på rad og rekke, og uttrykker bekymring.

- Vi bør være bekymret når det finnes mikroplast i vannet vi drikker og i maten vi spiser. Stikkprøver av norsk springvann avslører mikroplast i ni av elleve prøver, fire av fem blåskjell langs Norskekysten inneholder plast. Vi er i ferd med å spise vårt eget søppel og vi vet ikke konsekvensene av det, understreker Straume.