Anleggsmaskinene gjennomfører grovarbeidet til den nye turstien som skal gå fram til Svartkamhytta. Allerede er en betydelig strekning planert som viser hvor veien skal gå. Prosjektleder Jon Gunnar Valstad er klar på at det skal gjøre minst mulig skade på naturen. Bare det mest nødvendige av trær blir tatt ned. Når veien fram til Svartkamhytta er ferdig skal det bare være svært få sår i naturen.

Massetransport

I en kort periode vil det være nødvendig med massetransport inn mot en åpen plass inne i løypa. Fram til denne plassen er det allerede skogsbilvei. Valstad håper det er forståelse for nødvendigheten av dette. Det er bunnlaget på veien som skal transporteres inn til dette området. Når dette er på plass blir det finmasse som skal legges på stien. Nå skal dette skje i 2014 med åpning av turstien høsten 2014.

Dugnadsmøte

Jon Gunnar Valstad gjør oppmerksom på at det vil bli hold et dugnadsmøte i månedsskiftet august/september. Han forventer at mange møter opp på møtet og gir signaler om at arbeidslysten er stor. På Skatval er dugnadsviljen stor, men dette er ikke bare et prosjekt som er viktig for Skatvalsbygger, også andre bosatt i Stjørdal forventes å komme.

Men allerede nå kan vi konstatere at de grundige planene som er lagt fungerer.