Hjertestudien var uavhengig, og ble utført ved Linköping Universitetssykehus i samarbeid med Karolinska, Stockholm. Studien omfattet 443 menn og kvinner i alderen 70 til 88 år, var dobbelt-blind, randomisert og placebokontrollert, og pågikk i fem år. 221 deltagere fikk aktiv behandling, 200 milligram Bio-Qinon Q10 og 200 mikrogram SelenoPrecise daglig, mens 222 fikk narremedisin, placebo. Deltagerne ble testet, før, etter studiestart, og hvert halvår mens studien pågikk. Hver test omfattet klinisk undersøkelse, blodprøver og ekkokardiografi. Blant de mest interessante data fra blodprøvene var NTproBNP-hormonet, som dannes i hjertet. NTproBNP-verdiene angir grad av hjertesvikt, og stiger når hjertet svekkes.

Studien ble ledet av professor Urban Alehagen, Avdeling for Kardiologi ved Linköping Universitetssykehus, Sverige.

- Både Selen og Q10 er avgjørende viktige for normal hjertefunksjon, og basert på de fantastiske resultatene, har vi for første gang relevant materiale for å diskutere ny behandling til hjertesyke, sier professor Alehagen.

Selen er et vitalt sporelement som støtter en rekke funksjoner fra immunsystemet og cellebeskyttelse, til skjoldbruskkjertelens funksjon og fertilitet. Selen er dessuten nødvendig for at Q10 skal fungere, og de to stoffene samarbeider i en rekke kroppsfunksjoner.