Den gamle rekorden ligger på rett over 19,3 kilometer, og den er det Ida Sofie Veseth som satte i 2016.

Målet til Chris er å klare å hekle 22 kilometer til sommeren, og han er allerede godt i gang. På omtrent fem uker har han heklet en nesten 17 kilo tung ball, som måler 5352,48 meter.

- Jeg begynte å tenke på å slå verdensrekord da jeg bodde i Gjøvik. Da heklet jeg en ball som var rundt 40 centimeter i diameter, før jeg gikk tom for garn. Men når jeg flyttet til Stjørdal, bestemte jeg meg for å fortsette, smiler Chris.

Omtenksom og inkluderende

- Jeg vet ikke hvor mange personer han har satt i sving, ler mor Elin Sæther.

Det er nemlig ikke bare Chris som sitter og hekler da Stjørdals-Nytt besøker 14-åringen; personalet i omsorgsteamet og mor har også fått utdelt hvert sitt garn.

- Han er flink til å lære bort. De fleste av oss har ikke heklet før, men da satte han seg sammen med oss og viste oss hvordan vi skulle gjøre det, forteller en av de som jobber i teamet rundt Chris.

Chris Alexander Martinsen Sæther har heklet så mye at fingeren har hovnet opp, og han har fått træler i hendene sine. Til sommeren håper han å sette verdensrekord i hekling. Foto: Anette Fossmo

Både personalet og mamma Elin beskriver Chris som en inkluderende, tålmodig, engasjert, snill, omtenksom og målbevisst type.

Liker å sette seg mål

Mye av dagene går til å fokusere på målet om å ta en verdensrekord, og faktisk så mye at Chris tøyser med at han snart vil våkne på natten av at han hekler.

På et tidspunkt har han heklet med hele 24 nøster garn på samme tid.

– Det blir noen timer i løpet av en dag. Han hekler på vei til skolen, så det ville ikke overraske meg om han heklet i søvne, sier mamma Elin.

– Det ville ikke overraske meg om han heklet i søvne

Når han ikke hekler, liker 14-åringen å spille Playstation. Nå som det er vinter er ski en god avkobling, mens på sommertid er det cross som gjelder.

Chris forklarer at han liker å sette seg mål, noe som er en av årsakene til at han liker hekling.

- Hvis jeg starter med noe, fullfører jeg bestandig. Jeg slutter ikke før jeg er ferdig med det, forteller Chris.

Ønsker garn-sponsorer

Mamma Elin benytter anledningen til å skjenke barn- og avlastningsteamet i Stjørdal kommune noen gode ord.

- Vi er svært fornøyde og har et godt team i Stjørdal kommune, som har vært til god hjelp. Samtlige instanser som vi har et samarbeid med, har stilt opp 100 prosent hele veien. Vi har et omsorgsteam med fantastisk kjemi, som virkelig gjør hans hverdag helt super, roser hun.

Det går mye garn når du skal sette verdensrekord i hekling, nå håper 14-åringen at noen snille sjeler vil bidra til verdensrekorden ved å donere garn. Foto: Privat

I tillegg kommer de med en liten bønn til lokalsamfunnet, både privatpersoner og næringsliv. Det koster nemlig å sette verdensrekord i hekling, og Chris har planer om å sette seg ned og skrive brev til ulike butikker i håp om å bli sponset med garn.

- Det ville vært veldig fint om noen kunne sponse meg, og hjelpe meg med garn. Da hadde jeg blitt kjempeglad, sier han og understreker at flere snille personer allerede har donert. Noe han setter stor pris på.

Skulle noen ha garn til overs, eller ønsker å bidra til at Chris tar verdensrekord, kan Elin kontaktes på 986 92 294.

Må måles opp

Når verdensrekorden er satt, må det ballen måles opp. Chris har allerede lagt en plan for hvordan dette kan løses.

- Ballen må snurres helt ut igjen, og det tenker jeg å gjøre i en hall. Kanskje Stjørdalshallen er et alternativ, smiler han.

Han har også planene klare for hva han skal gjøre når han har lykkes i å sette verdensrekord.

- Da er det tid for å kjøre cross, og det gleder jeg meg til, forteller Chris.