Hendelsen ble meldt like før kl. 10.00 og politiet er på stedet for å foreta undersøkelser.

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Øystein Sagen, opplyser til Stjørdals-Nytt at innbruddet trolig skal ha skjedd i løpet av helgen og at det nå jobbes med undersøkelser på stedet.

– Det skal være snakk om innbrudd og stjålet utstyr fra gravemaskiner, forklarer Sagen.

Mandag kveld skriver politiet følgende på Facebook-kontoen «Politiet i Værnesregionen»:

– Det er borttatt flere dyre komponenter fra til sammen 4 anleggsmaskiner. Det har ikke vært aktivitet på området fra entreprenørens side siden fredag 4 februar og politiet er dermed interessert i alle observasjoner tilknyttet området som er markert i kartet gjennom helgen.

Det aktuelle området politiet ønsker tips fra. Foto: Politiet

– Dersom du har observert noe unormal aktivitet, har dashbordkamera eller lignende så ønsker vi tips. Anleggsplassen ligger like ved E6 på Sveberg.

Utstyr for 1,5 millioner kroner

Innbruddet skal ha rammet stjørdalsbedriften, Tverås Maskin & Transport AS, som jobber like ved Stav Hotel i forbindelse med bygging av ny E6. Her skal innbruddstyvene ha tatt seg ned i en skråning og stjålet utstyr for 1,5 millioner kroner.

– Dette er andre gang noe slikt rammer oss, og vi antar at tyveriet nå har skjedd i løpet av helgen, forklarer daglig leder i Tverås Maskin & Transport AS, Frode Tverås.

Han synes det er leit at dette nok en gang skjer, og mener innbruddstyvene må være mer organisert enn vanlig. Dette på bakgrunn av beliggenhet hvor utstyr oppbevares og i forhold til hvordan disse personene stjeler.

– Jeg antar at dette er proffe folk. Det er standard låser på gravemaskinene, men disse har anskaffet seg utstyr for å låse seg inn. Deretter demonterer de og tar utstyret med seg, hvordan de får til å bruke det er mer usikkert. Ifølge leverandøren er det ikke mulig for de å ta i bruk slikt utstyr uten at det blir plukket opp her i Norge, sier Tverås videre.

Hefter arbeidet 

Etter hva Tverås erfarer skal det også ha blitt stjålet lignende utstyr i Trondheim for et par uker siden. Om det er samme folk som har tatt seg inn nå, er imidlertid ikke avklart.

– Vi er på sett og vis avhengig av utstyret. Uten gps vet vi ikke hvor vi kan grave og ikke, slik at dette hefter oss særlig på tid, forklarer han.

Dette setter dermed en brems på videre arbeid på området.

– Selv om vi er forsikret, er det leveringstid på utstyr som dette. Vi blir redusert i effektivitet, og til syvende og sist er det bransjen på sikt som må betale. Det er lite motiverende, sier Tverås videre.