Du trenger hverken joggesko eller løpedrakt for å stille til start på Quality-Trimmen. Her inkluderes alle som med egen kraft vil gå eller løpe langs veiene. Her er det også tillatt å kjøre både barnevogn og rullestol i trimklassen.  Rutene er allerede satt med distansene: Klasse mosjonister 5,5 eller 8,3 kilometer-turmarsj med IVV 5,5 eller 10,5 kilometer.  Start for disse distansene skjer fra klokka 10.00 til 11.00.

- Vi håper mange setter av denne søndagen 17.august for å delta på Quality-trimmen, sier hotelldirektør Kim E. Strand ved Quality Airport Hotel Værnes i Stjørdal sentrum. Han får med seg Frivillighetssentralen og Stjørdal Friidrettsklubb som medarrangører. Stjørdal Turmasjforening og Bedriftsidretten er også med. I to tidligere trimløp er det Frivillighetssentralen som har blitt tildelt overskuddet fra arrangementet. Denne gang stiller leder Hanne Myrvang med staben sin for å hjelpe med kaffe- og kakesalg mellom ivrige trimføtter. Start og målgang er som tidligere år utenfor Quality-hotellet denne søndag formiddagen.

En egen startkontingent tilbys barn under 16 år, og Quality-Trimmen har også i år en konkurranseklasse som starter på startstreken klokka 11.30 denne søndagen. Hare under årets løp vil være varaordfører Ole Hermod Sandvik fra partiet Høyre.

- Jeg gleder meg til å være hare i år. Kanskje fortsetter jeg helt frem til målstreken. Får vi mange nok med fra kommunen kan det bli et napp i vandrepokalen også, sier Ole Hermod Sandvik, som synes dette initiativet er bra også som verktøy for å styrke folkehelsa. Like spent som Ole Hermod er Renate Sætertrø fra styret i Stjørdal Nye Sanitetsforening.

- Vi ble veldig glade da nyheten nådde oss om at alt overskudd fra Quality-Trimmen vil tilfalle vår unge sanitetsforening på Stjørdal. Vi har ambisjoner om flere samfunnsnyttige oppdrag, og skal blant annet videreføre skolefrokost-besøkene og trolig bli med på lavterskel kafe-tilbud sammen med Frivillighetssentralen, Mental helse og Røde kors, sier Renate fra Stjørdal Nye Sanitetsforening. Fjorårets arrangement resulterte i 12 500 kroner, målet er å slå dette i år. Olaf Lydvo fra Stjørdal FIK forteller om fine løyper som blir merket for deltakerne langs asfalterte veier og fortau. En løype for trillere av barnevogn er også klar for dagen.

- En av de lengste løypene på 10 kilometer går ut til Stjørdal Havn og tilbake til start. Vi deler ut flotte premier, med pins til alle startende slik at alle deltakere får premie. Det trekkes ut hotellopphold blant deltakerne og middag og lunsj til vinnere av konkurranseklassen forteller Lydvo. Nå håper arrangørene på stor deltakelse. Den bedrift som stiller med prosentvis flest deltakere i forhold til antallet ansatte, deltar i konkurransen om vandrepokalen. Uansett vær, møt opp og få en fin trim-løpedag med start fra Quality-hotellet i sentrumsgata. Påmelding ved oppmøte, startkontingenter. Arrangører: Quality Airport Hotel Værnes, Stjørdal Friidrettsklubb, Stjørdal Turmasjforening, Frivillighetssentralen og Bedriftsidretten i Stjørdal.