-          Og her merker vi noe av den temperaturen som Kimen representerer med sine tilbud for hele regionen og alle som måtte ønske å besøke oss, sier Lene Fjellstad som ble kastet rett inn i en hektisk aktivitet da hun startet i jobben som markedssjef i Kimen.

-          Jeg konstaterer at vi har et bredt tilbud som blir behørig presentert utover høsten, forteller hun.

Vi tar gjerne en titt i programmet og nevner noen innslag:

Teatergodbiter

Stjørdal har lenge vært teaterhungrig. Endelig får vi et teatertilbud til glede for mange. I høst kommer «Ruffen og Drageslottet». Det er en spektakulær familieforestilling med sjøormer, draget og en heltemodig Samuraikatt. Handlingen er lagt til Norge og Japan og reisen mellom disse.

Forestillingen er basert på karakteren Ruffen som ble skapt av Tor-Åge Bringsværd og Thore Hansen. Nord-Trøndelag Teater tar for seg Jøa-dikter Olav Duun når «Juvikfolke» regissert av Paul Ottar Haga blir satt opp i høst. Nord-Trøndelag Teater kommer også med kammerspillet «Folkehelsa» som er Carl Frode Tillers første skuespill.

Kimen får besøk fra Hakkebakkeskogen når Klatremus og alle vennene kommer hit. Og gjør det klar for «Karius og Baktus». Torbjørn Egners barneklassiker er en sentral del av vår moderne kulturarv. Og Kimen har også en gratisforestilling med «Konstellasjonen» for barnehager.

Og som en riktig godbit for alle teaterelskere kommer «Samfunnets støtter» av Henrik Ibsen. Dette er Ibsen på sitt mest underholdende med kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter i en herlig blanding av ære, karriere og slue forretninger. Den danske regissøren Peter Langdal er kjent for sine engasjerende oppsettinger av klassikerne.

– Dette er Ibsen for alle! sier Riksteateret nye teatersjef Tom Remlov som med denne forestillingen viser hva Riksteateret skal være: Det beste for de fleste.

Anne Karin Furunes og musikerne

Ellers er det en spesiell glede for Kimen å vise utstillingen «Dark illuminated» med bilder av Anne-Karin Furunes som har høstet internasjonal anerkjennelse.

Onsdag 30. september står Åge Aleksandersen & Sambandet på scenen i Kimen sammen med Trondheim Symfoniorkester. På grunn av svært hurtig salg ble det satt opp en ekstra konsert torsdag 1. oktober. Fredag 2. oktober spiller Åge og Sambandet i Namsos. Stjørdal og Namsos blir de eneste konsertene med TSO av totalt 27 konserter i sommer og tidlig høst.

Søndag 1. november står Bo Kaspers Orkester på scenen i Kimen takket være et godt samarbeid med ForrBo. Det svenske jazz/rock-bandet fra 1991 har solgt over 1 million CD-er på verdensbasis.

Vigsling 25. oktober

Søndag 25. oktober vil det være vigsling av Stjørdal kirke og konsert av Værnes Gospel, Rejoising og Rune Larsen. Og søndag 29. november i det omtrentelige tidsrom 14-21 kan du være med på «Julesalmemaraton»; samleboka minutt for minutt med vekt på julesalmene.

Åpningshelga

Og ellers er det et spennende og variert program med mange godbiter som representerer noe helt nytt for Stjørdal og omegn. Det er rimelig nok stor spenning knyttet til åpningshelga som vi vier større oppmerksomhet ved en annen anledning.