- Vi startet perioden med et samarbeid mellom Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Midtveis i mai 2017 valgte Venstre å forlate samarbeidet. De ble erstattet av Miljøpartiet De Grønne som har bidratt til å sette miljø på dagsordenen. Den første konkrete saken gjaldt støtte til Tangmoen IL i forhold til kunstgressbanen for å erstatte gummigranulat i banedekket. Her fant vi gjennom politisk samarbeid fram til en god løsning som Tangmoen IL også var godt fornøyd med. Det er moro å se at vi har brøytet vegen for en politikk som nå er nasjonal, sier ordfører Ivar Vigdenes.

- Hva med Venstre?

- Dersom det er aktuelt for Venstre å delta i samarbeidet, må det drøftes i fellesskap. Det blir ikke tatt noen beslutning som ikke er samstemmig, sier Vigdenes.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik hadde under fredagens pressemøte oppgaven med å presentere de prosjektene som er gjennomført i perioden.

- Det startet med utvidelser ved Fosslia barneskole som kom inn utenfor tur, men den løsningen ble meget vellykket. Vi fikk reist nybygg til Fidesog voksenopplæringen. Det ble funnet en god og billig løsning på Kvislabakken. Nå er arbeidet startet med Hegra barneskole og Helsehuset. Vi får basishall og arbeider med en full løsning med fotballhall i 11´er-størrelse, sier Sandvik.

I tillegg ramset samarbeidspartiene opp arbeidet med å redusere omfanget av spesialundervisning, løsningene i de tidligere industrilokalene ved Havnekrysset, at eiendomsskatten er unngått og at samarbeidet om en ny sentrumsplan er snart i mål.