- Det betyr mye, spesielt i den tiden vi har vært i. Det har vært utfordrende under pandemien, og å da få tilskudd til å skape aktivitet i klubben er uvurderlig, sier Lene Vibeke Rønning og Erik Furunes i Tangmoen IL.

Hver enkelt av de 25 ansatte i Hegra Sparebank nominerte et ideelt lag eller en forening som sto hjertet nær, og fredag morgen avslørte banken hvilke ti lag som stakk av med flest stemmer. Blant de heldige ti, finner vi Tangmoen IL.

- Det var mange som var nominert, og knivet om stemmene. Jeg ble genuint overrasket og svært glad.

Tangmoen IL ble både overrasket og glad over å vinne. Nå skal de gå til innkjøp av etterlengtet utstyr. Det forteller leder Jan Erik Furunes og sportslig leder Lene Vibeke Rønning.

For en liten klubb drevet på dugnad kommer tilskuddet fra Hegra Sparebank godt med.

For Tangmoen skal pengene gå til innkjøp av en del etterlengtet utstyr, blant annet har klubben behov for nye draktsett.

- I tillegg vurderer vi å bruke litt av pengene på en middag for lagledere og trenere, og gi tilbake til de som i utgangspunktet står på for laget gratis. Det er viktig med samhold i en liten klubb, sier hun.

- Vårt samfunnsoppdrag

Det var i midten av oktober at Hegra Sparebank lanserte «Med hjerte for dalføret», der banken ville dele ut en kvart million til ideelle lag og organisasjoner i hele Dalføret.

Bankens ansatte hadde gått bredt ut da de nominerte 25 kandidater fra både Stjørdal, Hegra og Meråker.

- Hegra Sparebank har utgjort en forskjell i lokalsamfunnene Hegra, Stjørdal og Meråker i snart 125 år. Lokalt så er det mange dyktige ungdommer, foreldre, foresatte og andre ildsjeler som bidrar med utallige timer for å skape aktivitet. Da er det vårt samfunnsoppdrag å kunne bidra med økonomisk støtte.

Den kvarte millionen kom i tillegg til de vanlige sponsor-, gave- og prosjektmidler som banken støtter lokale lag, foreninger, prosjekt og kulturformidlere med årlig.

Overraskende stort engasjement

For å gjøre stas på vinnerne, inviterte Hegra Sparebank til frokost ved Scandic Hell, der hver og en av de ti ble presentert og fikk utdelt en sjekk.

- Vi skal sette pris på og gjøre stas på dere som sitter her i dag. Vi tror at det å gjøre noe for andre, også er å gjøre noe for seg selv, sier banksjef Arne Martin Laukvik.

Laukvik forteller at det har vært knyttet stor spenning til hvem av de nominerte som ble blant de heldige 10 med nok stemmer til å motta 25.000 kroner hver.

- Vi forventet stort engasjement, men det det ble overraskende stort. Allerede første dag kom det inn 1200 stemmer, og da ble det mye følelser. Ikke nok med det, i løpet av stemmeperioden doblet det seg, og vi endte opp på 2.500 stemmer totalt, smiler Laukvik.

Han avslører at det bare var fem stemmer som skilte tiende plass fra ellevteplassen. Antall stemmer som kom inn viser hvor stort engasjement det finnes for å bidra til at lokale aktiviteter kommer i gang igjen.

Dette er vinnerne

Disse ti fikk flest nominasjoner, og stakk av med en sjekk på 25.000 hver. Vinnerne står i alfabetisk rekkefølge.

Hegra Il håndball

IL Varden fotball

Kjentmann

Lånke Idrettsskole

Meråker Skiskytterklubb

Metalldetektorbrødrene

Remyra IL

Stjørdals-Blink sykkel

Stjørdals-Blink fotball veteranklubb

Tangmoen IL