- Denne uken gjennomføres asfalteringen og sykkelbanen kan tas i bruk allerede nå til helgen, sier Marius Sørensen, som er prosjektleder i Årsøya Fritidspark AS.

En pumptrack er en lukket sykkelbane med en serie kuler, hopp og doseringer. Formålet er at du skal ”pumpe” deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet pumptrack.

620 kvadratmeter

Banen som nå bygges på Årsøya er den største i Trøndelag og får en asfaltert flate på 620 kvadratmeter. Det er det Sogndal-baserte firmaet Rekkje Stiutvikling som står for byggingen av pumptracken. Firmaet er blant de fremste i Norge når det gjelder bygging av slike anlegg.

- Det er få av slike baner i Trøndelag, og vi er ikke kjent med at det finnes en så stor bane i nærheten. Man har en stor bane i Trysil og Hafjell, som har vist seg å være svært populært. Konseptet passer godt inn i Årsøya Fritidspark, som er blitt en arena for uorganisert aktivitet for hele familien. Dette vil være med på å komplettere øya, mener Sørensen.

Rekkje Stiutvikling står for byggingen av pumptracken. Anlegget har en asfaltert flate på 620 kvadratmeter, og en prislapp på rundt to millioner kroner.

Prislapp på to millioner

Han forteller at anlegget kan brukes av alle, fra de aller minste til de mer profesjonelle.

- Det har et veldig bredt spekter på hvem som kan bruke det, og gir utfordring uansett ferdighetsnivå. Det er selvsagt gratis å bruke, sier han.

Prislappen på pumptracken er på rundt to millioner kroner, og finansieres ved hjelp av spillemidler, egenkapital, bistand fra lokalt næringsliv og dugnad.

- Prosjektet er knyttet opp mot Selbustien og de andre aktivitetene på Årsøya. Det er gjort mye de siste årene for å gjøre Årsøya til et attraktivt og brukervennlig område, sier han.

Investert drøyt 20 millioner

Årsøya Fritidspark AS eies av Selbu kommune, Selbu Sparebank, Selbu Ballklubb og Selbu gammeldanslag. I løpet av de siste årene er det gjort en storsatsning på Årsøya og investert drøyt 20 millioner kroner inne på området.

Øya rommer både frisbeegolfbane, sandvolleyballbane, sandhåndballbane, lekepark og Selbustien med sine åtte kilometer tilrettelagt sti. Med en pumptrack i tillegg tror Sørensen at øya også vil tiltrekke seg folk utenfor kommunen.

- I og med at man ikke har noen tilsvarende sykkelløype her i Trøndelag, vil vi nok tiltrekke oss folk utenfor Selbu også. Sykkelinteressen i Norge er stor, og jeg har hørt om flere som har lyst til å komme hit og prøve dette. Her blir det nok fullt av barn og unge i sommer, sier Sørensen, og legger til at det også er badeplasser, fotball- og fritidsbane i nærheten.

I løpet av året skal også frisbeegolfbanen utvides fra ni- til attenhulls bane, som blant annet gir mulighet til å arrangere NM.  Tidligere er det blitt arrangert norgescup i frisbeegolf på Årsøya.

Arrangementsarena

Årsøya har de siste 30 årene huset en rekke ulike arrangementer, deriblant Sommerfestivalen med nærmere 30.000 besøkende på det meste, i tillegg til landstreff, leirer, hundeutstillinger og mange flere arrangementer.

Området skal ifølge Sørensen fortsatt brukes som arrangementsarena.

- Det har vært et spesielt år med få arrangementer. Men det ble holdt noen konserter her i fjor sommer med noen lokale band. Det skal vi fortsette med, avslutter Sørensen.