På Værnes fikk Erna Solberg en presentasjon av politidistriktet og informasjon om betydningen av politireformen ved politimester Nils Kristian Moe. I Trøndelag førte reformen til at antall lensmannskontor ble redusert fra 40 til 20.

I samme forbindelse fortalte Stjørdals lensmann, Kjetil Ravlo, om deres positive erfaringer med politikontaktordningen.

- Vi legger vekt på å senke terskelen for å ta kontakt med politiet. Samtidig er vi våkne for innspill om steder der politiets tilstedeværelse kan være ønsket. Det handler om å være våkne deltakere i samfunnet, sier politikontaktene Ragnhild Vik og Hanne Blekkan som engasjert fortalte om sitt arbeid. De fortalte statsministeren at de begge setter stor pris på å vie all sin tid til arbeidet som politikontakt. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Hovedinstruktør Frode Tystad (til venstre) orienterte statsminister Erna Solberg inne i treningshallen.

Geleidet av hovedinstruktør på politiets treningssenter på Værnes, Frode Tystad, tok statsministeren turen innom det topp moderne treningssenteret.

- Nå har vi fått en kjempefin plass til under 50 millioner kroner som politiet faktisk eier. Vi fikk nøkkelen 15. januar, og for oss er det ideelt å ligge inne på et militært område, sier Tystad.

- Det er strenge miljøkrav i forhold til å avfyre så mange skudd som vi gjør i løpet av ett år. Dermed er vi avhengige av Forsvarets fasiliteter for å få en god ordning ikke minst i forhold til miljøkrav, utfylte politimester Nils Kristian Moe.