Stjørdal kommune legger nå ned både vaksinetelefonen og vaksinestasjonen fra 20. desember. Det kommer som en naturlig følge av nedgang i både oppringninger og vaksineetterspørsel, melder kommunen i en pressemelding.

Nå er det apotekene i Stjørdal som overtar ansvaret for vaksineringen, som fremdeles vil være gratis.

Oppgavene ivaretas

Med lengre åpningstider, og en kontaktperson fra kommunen som kan bistå apotekene ved spørsmål, føler helsesykepleier Stina Mostervik fra Stjørdal kommune seg trygg på at oppgavene blir godt ivaretatt også i fortsettelsen, heter det i pressemeldingen.

Det er nå omtrent 4.700 personer som har tatt 4. dose i Stjørdal kommune. Av disse er det 221 i gruppen mellom 18-64 år uten underliggende sykdommer som har valgt å vaksinere seg etter at det ble åpnet opp for alle.

– Mange av disse skal ut på reise, eller har noen i sin nærhet som er alvorlig syke og de derfor vil beskytte så godt som mulig, sier Mostervik.

Anbefales for eldre

Fremdeles er det sånn at folk i risikogruppene og alle over 65 år anbefales vaksine.

Det er fortsatt noen i risikogruppene som ikke har tatt 4. dose, men mange av disse har trolig gjennomgått en nylig koronainfeksjon og anser ikke vaksinasjon som nødvendig.

– Det er fortsatt anbefalt å revaksinere seg 3-4 måneder etter gjennomgått koronainfeksjon for denne gruppen, samt alle over 65 år, understreker Mostervik.