– Jeg tenker med bekymring på konsekvenser for hotell, restaurant og kulturnæringer nå. Men jeg er sikker på at vi skal komme oss igjennom dette, det blir tøft men vi skal lykkes, forklarer Tor Jakob Reitan på kommunens nettsider tirsdag.

Høye krav

Ifølge kommunedirektøren jobbes det både godt og hektisk på mange plan fra morgenen av for å håndtere den nye koronasituasjonen.

– Vi vil senere denne uke komme med et detaljert opplegg om blant annet logistikk for vaksinering fremover, presiserer han.

Det er satt høye krav for å holde tempoet på vaksineringen, og dette mener Reitan vaksinasjonsteamet skal holde.

– Det er Tore Rømo og Stina Mostervik som organiserer og informerer om dette når alt er klart. Vi er på høyde med situasjonen, holder fremdriften og skal levere som det forventes av oss, forklarer han videre.

Rask utbetaling

Samtidig som det fokuseres på vaksinasjon, vil de også være tett på deler av næringslivet. Her vil de prioritere rask utbetaling av kompensasjoner når flere detaljer fra regjeringen om ordningene er klare.

– Ordningene ser ut til å bli vel så gode som før, både for kultur og næringsliv, hvor man dreier støtten i noen grad fra kostnadsdekning til dekning for tapt omsetning, forteller Reitan.

De vil også iverksette en lønnsstøtteordning som sees i sammenheng med permitteringsordningene, og det synes kommunedirektøren høres lovende ut, selv om de vet for lite på dette tidspunktet.

– Vi får snart flere detaljer om kompensasjonsorndingene, og jeg synes dette ser bra ut, avslutter han.