Allerede i mars er planen å legge skisseprosjektet fram for kommunestyret i Stjørdal. Dette kommer i forbindelse med behandlingen av budsjett- og økonomiplan.

Et blålysbygg med grunnflate på omkring 7800 kvadratmeter anslått til å koste 311,84 millioner kroner pluss merverdiavgift og tomteverdien er skissert.

En rådgivergruppe med representanter for Concreto, Link Arkitektur og Multiconsult ble i juni valgt til å gjennomføre mulighetsstudien for et blålyshus på Lillemoen.

Det har vært møter og intervjuer med samtlige interessenter.

Toll og politi uavklart

Værnesregionen brann- og redningstjeneste (VRBRT), Sivilforsvaret, Luftforsvarets skolesenter Værnes, Tollvesenet og Politiet har deltatt i utarbeidelsen av skisseprosjektet.

Toll og politi skal ikke ha avklart om, og i tilfelle hvordan, de vil ha lokalene på nåværende tidspunkt.

I utredningen er det vist eksempler på hvordan et senter kan plasseres på en kommunalt eid tomt i området Lillemoen/Evja.

311,84 millioner

De samlete kostnadene er beregnet til 311,84 millioner kroner uten moms og verdien av tomt.

Omtrentlig kostnad for hver enkelt virksomhet er 214,3 millioner kroner for VRBRT, 42,9 millioner for toll, 44,1 millioner for Forsvaret, og 10,6 millioner for Sivilforsvaret. Ingen kostnad er beregnet for politiet.

Det understrekes at dette er anslag i en svært tidlig fase.

Det ble i budsjettet for Stjørdal i 2021 avsatt 700.000 kroner til å utrede blålyshus. Forsvaret har bidratt med 160.000 kroner til utredning av skissen som nå skal legges fram for lokalpolitikerne i Stjørdal.