Leder i Utvalg Plan og Miljø i Stjørdal kommune, Rolf Charles Berg, overrakte beviset til Hell RX-leder Tor Helge Forbord Slind onsdag.

- Vi er veldig stolte over å ha fått dette. Jeg tror ikke det er mange arrangementer i Norge som er blitt klassifisert som Miljøfyrtårn. Dette er en stor dag for hele Hell RX og for motorsporten generelt, og det viser at vi har gjort en solid jobb, sier Tor Helge Forbord Slind.

Jobbet målrettet

Miljøfyrtårn er en anerkjent sertifiseringsordning, der virksomhetene som mottar diplomet har jobbet målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Per i dag er 27 virksomheter i Stjørdal klassifisert som Miljøfyrtårn.

- Tidligere Hell RX-leder Anette Jenssen var forut for sin tid og visste hva som kom til å komme av miljøkrav. Derfor har selskapet jobbet hardt med dette i en lengre tid, og nå blir det min jobb å fortsette dette arbeidet, sier Forbord Slind, som tiltrådte i stillingen som VM-sjef tidlig i høst.

Skal kjøres helelektrisk i VM

Han forteller videre at motorsporten de siste årene har hatt økt fokus på miljø, og at arbeidet Hell RX har gjort er i tråd med det internasjonale bilsportforbundet sitt arbeid innen miljø.

Under neste års VM-runder i rallycross vil det skje noe revolusjonerende i bilsporten.

Da skal VM-rundene for første gang kjøres helelektrisk. Det vil si at alle rallycrossbilene som stiller til start skal være elektriske.

- Denne transformasjonen tror jeg er helt nødvendig om bilsporten skal overleve. Selv om noen kanskje vil savne pottesmell og den biten, vil dette bli minst like actionfylt. Her er det snakk om biler som går fra 0 til 100 på 1,6 sekund, og er raskere enn Formel 1-biler, sier VM-sjefen.

Ser frem til å få VM-sirkuset tilbake

Etter to år uten VM-runder som følge av koronapandemien, ser Forbord Slind frem til å få VM-sirkuset tilbake på Lånkebanen til sommeren.

Dato er foreløpig ikke spikret, men vil bli offentliggjort om ikke lang tid.

– Vi gleder oss veldig alle sammen, og vi skal sørge for at det blir et kjempearrangement, sier han.