Museet sin venneforening anført av Børge Hanssen har fått vekk støvet i det røde museumshuset. Det ble diskutert hva som skulle skje etter at gløden sloknet, og interessen for Tydal museum dabbet av. Da våknet tydalingene, og tirsdag har blitt den hektiske museumsdagen! 33 kom da venneforeningen ble stiftet. Siden har mange bidratt. 2 juli åpnes to nye utstillinger, og museet har blitt veldig mye mer innholdsrikt.

Børge Hanssen og Per Inge Nordaune ved skiutstillingen med skiene brukt i 1719 t.h. Foto: Roar A. Fordal

Ski og fra lageret

I januar 1719 gikk Stor-Thomas utrolige 30 mil på ski til og fra Handöl i Sverige for å spionere på Armfelt-hæren. De lange skiene han gikk på skal nå stilles ut sammen med paret Niklas Dyrhaug hentet heim medaljer med i hans fantastiske skikarriere. Mellom de to skiparene har venneforeningen sporet opp og fått opp på en museumsvegg en omfattende og interessant skisamling. På lageret ved museet sto mange gamle gjenstander, og nå har mange blitt hentet fram. En etter en har de blitt plassert i en utstilling med temaer fra hva de ble brukt til i hverdagslivet.

De har fylt på med nye utstillinger i Tydal museum, f.v. Ola L. Aune, Joralf Østby, Berit Karin Lysholm, Børge Hanssen, Bergliot L. Rotvold og Eva Ekker. Foto: Roar A. Fordal

Ble et møtested

- Vi får gjort litt hver tirsdag, men like viktig er det å treffes og diskutere Rosenborg, eller noe helt annet, sier Børge Hanssen. Hver tirsdag fra klokka 10 til 14 møtes museumsvennene i Tydal. - Du må skryte av Børge. Han er selve drivkraften for at vi har fått et møtested å glede seg å dra til, får journalisten beskjed om av en av vennene.

Den store dagen

2 juli vil bli den store dagen for Tydal museum i sommer. Da skal Niklas Dyrhaug åpne skiutstillingen. Utstillingen med gjenstander hentet fra lageret vil også bli ferdig. Venneforeningen skal ha sommeråpent museum. De har fylt på i museumsbygget med to nye utstillinger, og aktivitet som å invitere til kortkveld med gamle spill. Da kom 26 for å spille kort. Venneforeningen har mange planer. Først skal de få detaljene på plass til åpningsdagen 2 juli!

Ole Bjarne Østbyhaug (t.v.) og Per Inge Nordaune har montert ski i alle lengder. Foto: Roar A. Fordal