– Nå snakker vi temmelig nært tettbebyggelse, sier han i en telefonsamtale med Stjørdals-Nytt.

Joar Nilsen er bosatt på Skogn og jobber i Tensio. Dette medfører at han ofte er ute både i skog og terreng hvor høyspentledningene ofte strekker seg. For knappe fem dager siden hadde de oppdrag i Stjørdal, og dette bydde på overraskelser.

– Vi jobbet hver dag og hadde satt opp en brakke på stedet. Vi hadde sett gaupespor en stund, men natt til torsdag hadde det snødd en del og da fikk vi se hvor nært den var, forklarer han videre.

Ferske spor 

Ifølge Nilsen skal sporene ha vært så ferske at han vil anta at den trolig hadde passert like før de kom der på morgenkvisten.

– Viltnemda skal visst ha vært der og undersøkt, og så vidt jeg vet skulle det være snakk om en mor med to barn. Ellers synes jeg det var litt gøy å oppdage slikt så nært, det betyr kanskje at kan kunne fått sett gaupa på nært hold også, sier han og legger til:

– De som bor i området har også fortalt at de er vant til det. Årsaken kan nok skyldes at det var flere rådyr i område, og gaupa ønsker nok å lære opp barna sine i jakt.

Gaupene trekker ut om nattestid for å jakte rådyr i området. Foto: Morten Welde

Familiegruppe

Morten Welde har satt ut viltkamera i det aktuelle området, og her han fått napp knapt en time etter kamera ble satt opp.

– Jeg er glad jeg fikk bilder av to sammen, og jeg mener de er unger. Det er i alle fall 100 prosent sikkert en familiegruppe-observasjon, forklarer han i en mail.