I jula bestemte varaordfører Torfinn Krogstad i Meråker seg for å si nei til gjenvalg.

- Man er nødt til å være motivert nok. Er man ikke det er det bedre å si nei, sier 61-åringen.

Han takker av etter 20 år i kommunestyret, og har vært den fremste veteranen i Arbeiderpartiet etter at Bård Langsåvold gikk av som ordfører ved forrige valg.

- Hva skal du bruke all fritiden på framover da?

Torfinn Krogstad flirer. Akkurat det blir nok ikke noe problem.

- Nå skal jeg bruke tiden på det jeg synes er artig, og er jeg med på så mye annet. Blant annet Idrettslaget Tambar, i folkehjelpa og er leder i Forbundet for ledelse og teknikk (FLT) i Meråker. Så har jeg lyst å være ute i naturen enda mer, sier Krogstad.

- Gjør som han vil

I sommer runder han også 62 og kan «gjøre som han vil», som han uttrykker det. Foreløpig er han usikker på om han rydder pulten som innkjøper i Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker, - bedriften som het Natre fram til 1. januar.

- Jeg får se. Det kan jo være at det blir muligheter til å gjøre noe annet, sier Torfinn Krogstad.

«Ny» liste

I og med at han sa nei til gjenvalg har han skaffet seg selv en ekstra utfordring. Han sitter nemlig i partiets nominasjonskomité. Av dagens seks kommunestyrerepresentanter er det bare Lars Magnus Brækken som har sagt ja til fire nye år. Det er noe varaordføreren beklager.

- Jeg hadde virkelig håpet at særlig de unge, Oda Aurora Aune og Morten Moen, ønsket å fortsette, men samtidig forstår jeg at de sier nei. Forhåpentligvis kommer de tilbake i lokalpolitikken en dag.

- Hvor vanskelig er det å få til Arbeiderparti-listen til høstens valg?

- Det er ikke like enkelt som før, men vi begynner å nærme oss. Fortsatt har vi noen hull, men vi har fått med mange nye navn, sier Krogstad.

Nominasjonskomiteen skal møtes neste uke og etter det skal listeforslaget behandles i partiet.

- Fristen for ferdig liste er i løpet av januar, og det skal gå bra, mener Torfinn Krogstad. Men for første gang på flere tiår blir det altså en liste uten hans navn på.