– Jeg tror rett og slett at rollen hans blir manager neste sesong. Vi kan i hvert fall kalle han for det, og så blir han en slags altmuligmann. Jeg setter veldig stor pris på den jobben han har gjort denne sesongen, sier Emil Iversen i et intervju med NTB, som er gjengitt i Aftenposten og Adressa.

Den dobbelte NM-vinneren og ett av Norges største VM-håp er strålende fornøyd med resultatene og lillebrorens bidrag. Årets resultater har vært på et nivå der Emil Iversen virkelig har inntatt stjernestatusen og det gjør noe med oppmerksomheten både i og utenfor skisporet.

– Det har vært mye pågang, mange gode skirenn og mange som vil ha en bit av meg. Jeg tror han kan være med å ta av litt av trykket og legge enda mer til rette for at ting skal gå så smidig som mulig, sånn at fokuset blir på å trene og være best mulig rustet til å gå skirenn, sier Varden-løperen til NTB.

I forkant av VM i Seefeld, som starter neste torsdag, er siktet rettet mot VM-medaljer. Samtidig er han åpen om at målet for neste sesong er å vinne verdenscupen sammenlagt. Da kan Mats bli en viktig faktor til å få ut enda mer, blant annet med struktur i hverdagen.

– Han er litt streng med hensyn til at jeg må få i meg mat, legge meg og sove og den biten, sier Emil Iversen.