Stjørdals-Blink - Sogndal 2-1 (1-0)

- I dag viser vi virkelig karakter, og jeg synes det er fortjent, sier Blink-trener Tom Dent til Stjørdals-Nytt etter kampen.

Med 2-1 mot Sogndal sikret dermed rødtrøyene sesongens første trepoenger. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Tidlig Blink-ledelse

Stjørdals-Blink fikk en drømmeåpning og gikk opp i ledelsen allerede etter fire minutters spill på MUS stadion Sandskogan i det som var sesongens første hjemmekamp.

Scoringen kom etter at Kjetil Holand Tøsse kom seg fri på venstrekanten og fikk slått inn på nærmeste stolpe. Inne i feltet snek Runar Hauge seg forbi alle sammen og satte inn 1-0 til hjemmelaget.

Runar Hauge ga Stjørdals-Blink ledelsen 1-0 mot Sogndal. Foto: Åge Sjølstad

Blink leverte en solid første omgang og hadde hevet seg flere hakk etter 0-3-tapet for HamKam i helgen.

- Jeg synes vi er flinke til å holde på ballen og skape sjanser. Vi gjør en veldig god første omgang, sier Dent.

Sogndal kom litt mer med i kampen utover i omgangen, men Blink hadde god kontroll defensivt.

Etter en halvtimes spill var Hauge svært nær å doble ledelsen da han fikk avsluttet fra distanse, men skuddet gikk like utenfor. Bodøværingen var frisk de første 45 minuttene og sto bak mye av det Blink skapte før pause.

Hjemmelaget kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Sogndal best etter hvilen

Gjestene hadde tydeligvis fått høre det fra trener Eirik Bakke i pausen, for det var et helt annet Sogndal-lag som kom på banen i andre omgang.

Etter først å ha kommet til to kjempesjanser innledningsvis i den andre omgangen, kom Sogndal-scoringen etter 57 minutter. Målscorer var Kristoffer Horven, som satte inn 1-1 etter et frispark som ble slått mot bakerste stolpe.

- Vi starter ikke helt som vi hadde tenkt i andre omgang, og ser litt nervøse ut. De gjør noen endringer og kommer inn i kampen, forteller Blink-treneren.

Da klokka hadde passert 70 spilte minutter fikk Stjørdals-Blinks Jakob Rømo Skille sitt andre gule kort etter en stempling på Sogndals Mathias Blårud, og dermed måtte Blink spille de siste 20 minuttene med ti mann.

Bodøværing nummer to på scoringslisten

Gjestene fortsatte presset og skapte det meste som skjedde på MUS stadion Sandskogan.

Men etter 82 minutter fikk Stjørdals-Blink frispark fra 25 meters hold.

Frisparket banket Bodøværingen Ask Tjærandsen-Skau rett i mål, og 2-1 til hjemmelaget.

Etter Blink-scoringen sendte Sogndal det meste av mannskap fremover og satte et enormt trykk på Blink. Men hjemmelaget holdt unna, og sikret dermed årets første trepoenger.

- Måten vi responderer etter å ha fått en mann utvist er første klasse. Vi forsvarte oss ekstremt bra de siste 20 minuttene. Jeg er glad på spillere, trenere og supportere sine vegne. Endelig kan vi åpne poengkontoen, sier Tom Dent.

Neste kamp for Stjørdals-Blink er førstkommende tirsdag. Da møter de Jerv på bortebane.