Utstillingen som åpnet søndag, finner sted i lokalene til Stjørdal Museum Værnes vis a vis Prestegårdshagen, nær sagt nærmeste nabo til Værnes.

Det er Forsvarets historie på Værnes fra 1887 til 2002 som omhandles. Det er i år 125 år siden hovedgården på Værnes ble kjøpt av Forsvaret. Luftforsvaret fyller 100 år i 2012. 1.oktober er det 10 år siden Luftforsvarets avdelinger ved Værnes, flyskolen og rekruttskolen ble flyttet.  Etter krigen gikk 17.mai-toget i Stjørdal til Øyanmoen, sist i 1993. Forlegningene på Værnes har flere ganger vært utleid til sivile arrangement. Ansatte ved Værnes har engasjert seg i det lokale samfunnsliv.

En egen komité har jobbet med utstillingen i to år. Åpningsdagen var mange innom. Bildematerialet kommer bl.a. fra samlingene til Bård Gimnes, Rasmus Berg, Hans O.Løkken, Edvard Østeraas, Willy Gudmundsen og Johan Lian.

-Vi har valgt bilder som ikke tidligere er offentliggjort. Det gir utstillinga noe eget, forteller Jon Reidar Wengstad, leder i Forsvarets seniorforbund Værnes. Det rådet fotoforbud på Værnes . Bård Gimnes i nøkkelposisjon som ansattefotograf med retusjeringsmyndighet.