Selvsagt skal Høyesterett også til Frostatingsteinen som er selve opphavet til trøndersk rettsvesen. Videre går ferden til Falstadsenteret og Falstadskogen i Levanger. Minnestedet der mange krigsfanger ble henrettet er nå blitt senter for menneskerettigheter. Det blir også besøk til Verdal, Steinkjer og Namsos. I rockebyen vil for øvrig fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol ta imot dem på Rock City.

– Det er viktig at Høyesterett blir informert om samfunn, næring, kultur og det folk er opptatt av. Høyesterett skal være oppdatert på «Norge i dag», sier informasjonsrådgiver Svein Tore Andersen i pressemelding.

Fylkesmann Inge Ryan er vertskap og glad for besøket.

– Vi vil gjerne vise fram og fortelle om noe av vårt mangfold i Nord-Trøndelag, sier fylkesmann Inge Ryan.

Høyesterett består av 20 dommere. I tillegg har dommerne en stab. Noen av disse vil også være med under besøket. Til sammen dreier det seg om vel 30 personer som kommer til Nord-Trøndelag.I tingretter og lagretter møter aktorat og forsvarere. Vitner forklarer seg før retten avsier en dom.Høyesterett baserer sine dommer på det som er kommet fram i lavere rettsinstanser.Dermed får ikke dommerne den direkte kontakten med mennesker og samfunn de er satt til å dømme over.

– Dette er bakgrunnen for at det legges opp til besøk som nå til Trøndelag, sier Andersen.

Høyesterett gjennomfører slike rundturer en gang i året. Som regel er det bare besøk av ett fylke hvert år.