For ordfører Johan Arnt Elverum var dette en spesiell dag. Han kom hjem til sine sambygdinger og avsluttet en omfattende utbygging av eldreboliger i Stjørdal kommune. Den nye bygningen som er oppført inneholder 16 enheter. Når den nye bygningen som er innviet i Lånke, viser kostnadene et de har kommet til av de beregnede utgiftene ligger godt innenfor budsjettet. Når ordføreren omtalte dette punktet var han meget raus med omtalen av de som hadde hatt ansvar i forbindelse med prosjektet. Her er det gjort et utmerket arbeid mente Elverum.

Skal fortsette

Elverum ga også signaler om at dette er første fase av kommunens eldreomsorg. Vi vet at antall eldre vil øke i tiden framover, og derfor vil det snart være behov for flere eldreboliger. Målet må imidlertid være at så mange som mulig får bo hjemme så lenge dette er forsvarlig. Han berømmer folk i Lånke for tålmodigheten de har vist når det gjelder aldersboliger. Kommende generasjoner er neppe så tålmodige som de har vis i Lånke. Dette må kommunen også ta høyde for.

Areal

Det totale arealet for nybygget er på 1500 kvadratmeter, med 16 boenheter som dekker 1000 av kvadratmetrene. Som nevnt er kostnadene 1 million kroner under det budsjetterte. Totalentreprisen har Teambygg stått for.