- Det har vært noen hektiske oppstartsuker og mye å sette seg inn i, men dette tror jeg blir veldig bra, sier Malene Johanne Sletta.

3. januar hadde hun sin første arbeidsdag som ny ernæringsrådgiver i Stjørdal kommune.

 - Dette er en helt ny stilling i kommunen. Ernæring er et tema det trengs mye kompetanse på, men som kommunene ikke er pålagt å ha et tilbud på, og derfor blir det ofte nedprioritert. Jeg er glad for at Stjørdal kommune har vært frempå og jobbet for å opprette en slik stilling på fulltid, sier Sletta.

Frisklivssentralen

Stillingen som ernæringsrådgiver ligger under Frisklivssentralen, et interkommunalt samarbeid mellom Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal, og handler i hovedsak om forebyggende folkehelsearbeid.

Tilbudet er for personer som har økt risiko for, eller er i ferd med å utvikle livsstilsrelaterte sykdommer, eller for de som har et behov for å få støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

Frisklivssentralen jobber ut ifra Helsedirektorates retningslinjer, og hvem som helst som ønsker en livsstilsendring kan ta kontakt.

- Her vil jeg jobbe med alt fra livsstilsendring og hverdagsmestring til overvekt og kosthold. Vi tilbyr i utgangspunktet veiledning for folk fra 0 til 100 år, og jobber på flere ulike nivåer, som for eksempel bosenter, miljøtjenestene, barn og oppvekst og helsestasjon, sier den nye ernæringsrådgiveren, som har arbeidssted i det gamle DMS-bygget i Breidablikkvegen.

Mange spennende prosjekter

Sletta, som opprinnelig er fra Kragerø, har en bachelor i ernæring, og har blant annet erfaring fra Frisklivssentralen i Troms. Hun flyttet til Stjørdal i 2019.

- Jeg kjenner godt til hvordan arbeidet fungerer, og gleder meg til å treffe nye folk og ta del i de mange spennende prosjektene kommunen har, sier hun.