Like før påske ble det kjent at Sophie (9) fra Hommelvik hadde kommet seg gjennom det syltrange nåløyet, og blitt en av totalt ti finalister i årets MGP jr. med låten «Hjertevænn».

Vi møter niåringen søndag, en dag før hun reiser ned til Oslo og en knapp uke før hun skal opptre direkte foran flere tusen publikummere.

- Jeg gleder meg, men er også veldig spent. Jeg har to forskjellige danser, en til musikkvideoen og en til scenen, og er litt redd for å blande de to. Det har jeg nemlig gjort før, smiler Sophie.

Låten «Hjertevænn» handler om å strekke ut en hånd til som ikke har det så bra, og vise omsorg for andre.

Fullpakket uke

Nå venter en travel uke utenom det vanlige for Sophie, fullpakket med alt som hører til i forberedelse til en storskala nasjonal tv-produksjon.

- Alt skjer på Telenor arena. Tirsdag går med til koreografi- og lydprøver, onsdag er det litt roligere, før vi torsdag skal ha sceneprøver. Fredag blir det full gjennomgang av hele sendingen, med programledere, tidligere vinner og det hele, forteller Sophie.

Lørdag formiddag blir det generalprøve, med familie som publikum. Hun avslører at finalistene ikke bare skal synge, men også ha noen innslag underveis i sendingen. Det er 20-årsjubileum for sangkonkurransen i år, og det er duket for en skikkelig MGP jr.-fest.

- Jeg gleder meg veldig til å møte de tidligere vinnerne, særlig Oselie, Hennika og Josefine og Oskar, sier Sophie.

Sophie deler reisen sin på Facebook og Instagram.

Blir stoppet på gaten

Låten til Sophie ble sluppet for rundt seks uker siden, og har i skrivende stund blitt strømmet nært 50.000 ganger. Tilbakemeldingene på sangen har ikke latt vente på seg.

- Det er gøy at folk liker sangen min, og jeg håper de blir glade av å høre den. Jeg har blitt stoppet på gaten av folk som spør om jeg har en fantastisk sang som heter «Hjertevænn». Andre sender meg filmer av at de danser og synger til sangen, sier Sophie.

Da hun opptrede med sangen 17. mai, ble flere voksne rørt til tårer, mens barn ned i femårsalderen sang med fordi de kunne sangen. Hun blir også fortalt at musikkvideoen er rørende.

- Det var gøy å spille inn musikkvideo. Med meg har jeg cheerleading-gruppen min, og en av mine lagvenninner spiller Hjertevænn. Jeg er takknemlig for at de ville være med, smiler Sophie.

Håper trønderne liker sangen

Det har vært en bratt læringskurve for niåringen, som sang for første gang for ukjente under sin audition til MGP jr.

- Jeg har lært mye, og blitt tryggere på å synge. Jeg har fått troen på at jeg er bra nok, akkurat som jeg synger i teksten, sier Sophie.

Lørdag 28.05 braker det altså løs, og Sophie er nummer fem som skal ut i ilden. Sist gang en trønder vant MGP jr. var tilbake i 2007, med Celine. Det er derfor på høy tid at en trønder stikker av med seieren igjen.

- Jeg håper trønderne liker sangen min, og stemmer på meg, sier Sophie.

Sendingen begynner klokken 19.50 lørdag. Stemme gjør man via svar-o-meterappen.