Politiet i Værnesregionen har den siste tiden registrert tyveri av særlig sykler. Nå kommer de med noen råd på veien som kan være viktig for å kunne spore opp syklene tidligere.

For at politiet skal kunne bidra til effektiv oppklaring av tyverisaker eller skadeverkssaker av sykler, kreves det at man vet hvem eieren er.

– I dag har de færreste kvitteringer fra kjøp i en skuff, men det finnes digitale kvitteringer enten på e-post, sms eller via banktransaksjoner, skriver politiet i Værnesregionen på sine Facebook-sider.

Det finnes også registreringstjenester hos den butikken man kjøpte sykkelen, eller via solidregister.no, sykkelregister.no eller andre leverandører.

Utseende

Har sykkelen blitt stjålet er det viktig å gi nøye beskrivelser av hvordan sykkelen ser ut.

– Har sykkelen din et spesielt styre, dekk, ramme, farge, klistremerke eller lignende? Desto mer nøye du beskriver sykkelen din, dersom lettere er det for politiet å hjelpe deg, forklarer de videre.

På lik linje med at det er lurt å ta bilde av noe du låner eller leier før du bruker det for å dokumentere gjenstandens tilstand før du låner det, er det lurt å ta bilde av sykkelen din.

– Ta bilde av sykkelen i sin helhet, rammenummer og spesielle kjennetegn på sykkelen.

Anmeld og si ifra tidlig

Politiet forklarer at det kan hende at personer som stjeler sykler har til hensikt å endre på sykkelen din. Dette kan være i form av å bytte deler, bytte farge og fjerne tall, merker og klistremerker. Dette gjør at det blir vanskeligere å gjenkjenne sykkelen.

– Anmeld derfor med en gang, si ifra til personer du kjenner og gjerne legg ut bilde av sykkelen din i sosiale medier og offentlige medier slik at andre får mulighet til å hjelpe deg, råder politiet.

Videre legger de til at det ikke er farlig å tipse politiet.

– Å si ifra til politiet kan hjelpe oss med å finne sykkelen din og undersøke om tipset ditt stemmer, uansett hvor detaljert tipset ditt er. Du kan også tipse anonymt. Ser du noe? Si noe​​​​! Anmeld eller send tips på: politiet.no, opplyses det.