Knut Erlend Jegersen

Med grenseløs energi og sprudlende spilleglede var Lassie n` the Lads tilbake. På sitt aller, aller beste. Comeback-konserten trakk 490 tilhørere i Kimens store sal.

- Det føles som det har gått kun to uker siden vi ga oss, fortsatte Kvislabakken-kvinnen, nå kulturskolerektor på Smøla.

Fra 1997 til 2009 turnerte stjørdalsbandet Norge på festivaler og samfunnshus. Det ble landskjent gjennom NRKs "Kjempesjansen". Albumet "Storyteller" solgte bra da det ble gitt ut i 2008. Det gjorde også billettene til lørdagens konsert i Kimens store sal. Alle unntatt en føk vekk.

- Det var nok jeg, smiler Øystein Berntsen. Østfoldingen med whisky-stemmen ble den som først tok ordene «ny konsert» i munnen da bandmedlemmene traff hverandre i et sosialt lag halvannet år tilbake i tid.

20. mai i år leverte folkrockerne sitt første, lille comeback. Folk møtte i hopetall i Vektersalen. Ikke alle fikk plass.

Den gang da spilte de blant annet på Sommerfestivalen i Selbu samt Skagenfestivalen og Tunøfestivalen i Danmark. Men også på Skogtun, Vårtun, Elvatun, Trudvang, Skatval samfunnshus og enda flere steder. Med energisk folkerock-stil, inspirert av irsk og skotsk folkemusikk, skapte de umiddelbart stor stemning blant tilhørerne. Nå som da var Stein Larsen lydmann.

Det var høsten 1997 Idar Kvaal fra Elvran tok initiativ til bandet. Med seg til første øving i kjelleren på Elvatun fikk han Kay Jonny Kristiansen. Banjo, trekkspill, gitar og mye mer ble traktert i  fransk- amerikansk cajun-stil, irske jigs og reeler pluss noe gammeldans. Anne Helen Stamnsve kom inn med fiolin, deretter Roar Nygård på sang, Per Ivar Moum med bassen og Odd Annar Aasan på slagverk. Fredrikstad-fødte Øystein Berntsen kom inn som vokalist noe senere. I 2004 tok Kjartan Klingen over etter Aasan. I des. 2005 takket mandolinist Idar Kvaal for laget. I 2008 kom albumet «Storyteller», streamet over 750.000 ganger på Spotify.

- Vi har beholdt mye, heldigvis. Jeg er veldig fornøyd. Dette satt. Det var som å være tilbake der vi slapp da vi ga oss. Kjemien er der, humoren likedan. Drivet og engasjementet på scenen er del av oss, supplerte Berntsen.

- Det var så godt med sittekonsert, noe helt annet enn å spille «på lokalet». Folk lyttet, vi kom raskt i flytsonen, sa Stamnsve.