- Det er utrolig at vi har hevdet oss til det nivået. Vi tok en sjanse da vi reiste nedover, men jentene har spilt over all forventning og det er det beste vi har prestert noen gang, forteller trener Linda Nilssen.

I helgen dro Blink jenter 18 ned til Tønsberg og Nøtterøy for å delta i Skjærgårdslekene, en invitasjonscup der de beste fra 16, 18 og seniorlagene møter hverandre. I utgangspunktet deltar lag fra hele Skandinavia, men på grunn av covid-19 ble det ikke slik i år.

- De andre lagene vi spilte mot holder et svært høyt nivå, og flere av lagene kommer fra en klubb der damelaget er i førstedivisjon eller i eliteserien. Vi har spilt mot de beste lagene i landet, fortsetter Nilssen.

Vant bronsefinalen

Jentene kjempet seg gjennom helgen, men endte opp med å ha en dårlig omgang under semifinalen, som gjorde at kampen endte med tap for Stjørdals-Blink.

- Gjennom hele cupen hadde vi én dårlig omgang, og den kom i semifinalen. Vi ledet i utgangspunktet med fire mål, og skulle ha klart å vinne den, men slik er det noen ganger. Jentene ble skuffet i fem minutter, så mobiliserte de seg for bronsefinale.

Heldigvis snudde det seg i neste kamp, og jentene kunne ta med seg bronseplassen tilbake til Trøndelag.

- Da ble det både gledestårer og jubel. Vi er veldig fornøyde med plasseringen.

Slo sterke lag

Hun beskriver håndballjentenes prestasjon som ekstra gøy, i og med at laget stort sett består av førsteårsjenter, noe som betyr at de fleste av motstanderne har vært året eldre.

- De matchet dem skikkelig bra og slo sterke lag som både Larvik og Sola. Larvik hadde med seg to spillere som er i klubbens eliteserietropp. De andre lagene har damelag å strekke seg etter og trene med, det har ikke vi. Det er en fantastisk prestasjon vi har gjort, smiler hun.

Nilssen forteller at jentene har hatt en hard oppkjøring mot sesongen, og roser dem for å være treningsvillige.

- Det er en stor og bred tropp der alle bidrar positivt. Det er en fantastisk jentegjeng, sier hun.