- Dette er det nærmeste vi kommer et «rivaliserende» nabooppgjør i år, sier Joakim Korstad, som er sportslig leder i Tangmoen ILs fotballavdeling. Sammen med andre ivrige ildsjeler i den grønne klubben har han døpt kampen mot Remyra for «Kampen om Stjørdal».

- Vi oppfordrer næringsliv og privatpersoner å sponse klubben med alt fra en til ti kroner pr. tilskuer som kommer på kampen. Så da forstår du at vi gjerne ønsker å sette ny publikumsrekord på Tangmoen stadion, sier Korstad.

Vi har slått dem iallfall de ti siste årene

Den gamle rekorden, iallfall den som de har oversikt på, stammer fra en 3. divisjonskamp mellom Tangmoen og Stjørdals-Blink. Den gangen var det 307 betalende tilskuere. Nå håper Tangmoen å smadre den.

Det er gryende optimisme i Tangmoen-fotballen. Store spillergrupper på alle årsklasser, splitter ny bane og et topp moderne stadionanlegg gjør klubben attraktiv.

- Vi har 26 seniorspillere, 34 juniorer og en stor gruppe på gutter 16. I tillegg har vi damelag og jentelag, så det gror veldig, veldig godt, sier en stolt sportslig leder.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Spillerne lover hjemmeseier

Nå håper de å bygge fotballinteressen enda større i Stjørdal, og har troen på at det blir stappfulle tribuner på Tangmoen stadion mandag kveld. Og guttene som skal utpå banen lover topp underholdning.

- Det kan ikke være noe som er viktigere enn å slå Remyra, sier spillerne Ole Torjan Moen og finnmarking Christoffer Olsen, som har blitt Tangmoen-fantast.

- Det er bestandig artig med lokaloppgjør og med fulle tribuner blir det enda artigere, synes keeper Moen.

- Og det ligger an til hjemmeseier?

- Tja, vi har vel hatt bra tak på dem både i fjor og året før, sier en temmelig forsiktig sportslig leder Joakim Korstad. Keeper Moen snakker i litt større bokstaver.

- Vi har slått dem iallfall de ti siste årene, slår Ole Torjan Moen litt breialt fast. Statistikken forteller derimot at Tangmoen har vunnet de fire siste kampene i 2016 og 2017. Før det må vi tilbake til 2010 for å finne seriekamper mellom de to lagene. Den gangen var det Remyra som vant både på Remyra stadion og på Tangmoen stadion.

Superkveld

Går det som Tangmoen-spillerne håper og tror blir det tre poeng til hjemmelaget mandag kveld. Går det som sportslig leder Joakim Korstad og jentetrener og ildsjel Ann Monica Lyngås blir det også en super kveld for klubbkassa.

- Vi har vært i kontakt med mange både privatpersoner og næringsaktører og responsen så langt har vært veldig positiv. Dette ligger an til en helt topp kveld, sier de to.