De har arrangert kulturkvelden Lånke Kultur med konsert og dans i elleve sesonger. På scenene har unge talenter fått fritt spillerom bokstavelig talt. Noen kjente artister har det også vært på konsertene hos Lånke Kultur. Nå ønsker kulturstyret bak suksessen nye arvtakere til å drifte Lånke Kultur videre.

Gjennom hele ti sesonger hadde Lånke Kultur sine konserter med etterfølgende mat og dans i Lånkehallen. Den 11.var i Kimen kulturhus. Kulturarrangementet ble så populært at artister sto nærmest i kø for å delta med sang, musikk, revyinnslag og dans. Lånke Kultur har siden starten lagt vekt på å gi unge, kanskje litt uerfarne talenter fritt spillerom på scenene. Dette har for noen blitt et viktig videre springbrett til en større karriere. Året 2013 fikk de tildelt Ildsjelprisen for sine konserter.

- Vi har med oss fantastisk mye fin og bra erfaring fra alle disse 11 år med Lånke Kultur. I fjor ønsket vi å forenkle både billettsalg og rigging med scene og valgte da Kimen kulturhus til 2017-konsert og påfølgende dansefest, sier Kolbjørn Geving.

Han blir nesten litt våt i øyekroken av alle minner som dukker opp fra disse kulturkveldene. Jan Svendsen var også med tidlig i arrangørstaben. Etter hvert ble også Terje Nordgård fra Lånke med som et sentralt ledd i å skaffe artister og sy de store konsertene sammen. Nå ønsker de tre avløsning.

Ønsker nye krefter

Artistene Roar Nygård og Camilla Larsen er to av flere lokale musikalske krefter som nevnes hos Lånke Kultur. Langt flere burde vært nevnt, men nå handler det om å se fremover for arrangørene.

- Betyr det at dere ikke finner krefter til videreføring av Lånke Kultur?

- Vi har holdt dette gående i 11 sesonger. Det har vært en stor glede, men vi må innse at vi har blitt eldre. Det å arrangere Lånke Kultur gir mye glede, men nå er vi faktisk på utkikk etter noen som kunne tenke seg å videreføre dette etter de 11 årene som ligger som et stødig grunnfjell med høyder av opplevelser, sier Jan Svendsen og Terje Nordgård. Kolbjørn Geving håper inderlig at nye koster melder seg, og at Lånke Kultur kan videreføres. Det ikke minst for å ivareta lokale talenter som fortjener sin plass på deres scener i årene som kommer. De tre fremhever den fantastiske jobben som husorkesteret har levert gjennom alle årene. Musikken har vært ledet av Even Lothe med venneartrister. De har også fått verdifull hjelp av mange medlemmer i lokale lag og foreninger. Frivilligsentralen har også stilt verdifullt opp.

- Skal Lånke Kultur fortsatte i kulturhuset i Stjørdal sentrum, eller blir det Lånkehallen?

- Det må eventuelt en ny arrangørstab finne ut av. Vi har noen kroner på bok, og melder de rette folka seg skal de få noen kroner i oppstartsmidler, lover Kolbjørn Geving, Jan Svendsen og Terje Nordgård. Konserten med påfølgende dans gjerne av bandet Jhohans eller andre håper de videreføres. Her ligger det muligheter, det gode grunnlaget er allerede lagt. De tre erfarne herrer blir gjerne med som veivisere.