Midt i innspurten, med lukta fra bonevoks og nytt materiale, fikk daglig leder Britt Tønne Haugan besøk av statsråd Ola Borten Moe (SP). Han ønsket å se på det nye tilskuddet av skoler i Stjørdal og sammen med ordfører Ivar Vigdenes (SP) fikk han orientering omkring den internasjonale skolen.

Borten Moe hadde fulgt denne saken siden Vigdenes var rådgiver for Borten Moe i Olje- og Energidepartementet. Vigdenes var også den gangen sterkt engasjert i opprettelse av internasjonal skole på Stjørdal.

13 elever har skrevet seg inn denne høsten. De er fordelt på klassetrinnene første t.o.m. femte. –det er ønskelig med flere for 13 er litt lite, men dette er en god begynnelse og vi er helt sikkert på at det vil komme flere. Det har skjedd bl.a. i Ålesund som startet i fjor. De har barn på venteliste nå, forteller daglig leder Britt Tønne Haugan.

Næringslivet invitert

Skolen har besøkt Statoil på Stjørdal for å markedsføre skolen. Der er det mange som bor i Trondheim, som har barn på internasjonale skole der. Det er viktig at de får vite om at det også i Stjørdal nå er en alternativ skolegang for deres barn. Det er også sendt ut brev til store bedrifter rundt Stjørdal om skolen.

De har også kontaktet næringsforeningen og skal sende brev til det regionale næringsfondet. I Trondheim er det ventelister på de skolene og Britt Tønne Haugan har kontaktet disse for at de kan informere foreldre om tilbudet på Stjørdal.

Viktig for arbeidsmarkedet

Borten Moe satte også pris på at det var flere barn hvor begge foreldre er av norsk opprinnelse har søkt på skolen på Fagerhaug. De vil få lære språk på en annen måte og et klassemiljø som vil være annerledes.

-Det å få denne skolen er bra for Stjørdal og for Midt-Norge. Vi er en del av et arbeidsmarked som stadig blir mer internasjonal. Vi har behov for å trekke til oss folk fra andre plasser. Da er det å ha denne type tilbud et åpenbart grep. Det er lettere å rekruttere dyktige folk når man har en internasjonal skole, sa Borten Moe.

Borten Moe var imponert over det som nå var gjort og over de videre planer om å få til videre klassetrinn. Han syntes også at det var flott at dette skulle bli en IB skole.

IB skole (Internasjonal Baccalaureate) bygger på undervisningssystemer fra rundt omkring i verden og er anerkjent undervisningsform verden over.

Støtte i kommunen

Ordfører Ivar Vigdenes sa at denne skolen er et fint tillegg til skolemiljøet i Stjørdal. Det står et samlet kommunestyre, og en bred politisk enighet, bak vedtaket om den internasjonale skolen på Fagerhaug og det er derfor fint å se at det nå blir oppstart selv om kommunen ønsker flere elever.

- Kommunene ønsker å stille opp også ved å invitere statsråden hit og på andre områder bidra til flere elever. Vi føler at vi trenger et ekstra lite puff inn mot slutten før skolestart for at vi skal få noen flere elver, eller økonomisk bidrag som bidrar til å trygge tilbudet i første skoleåre, tilføyde Vigdenes.

Ordfører Ivar Vigdenes ønsket å presisere at Halsen barneskole fremdeles skal være mottakskole og ta imot introduksjonselever. Dette er et lovpålagt kommunalt arbeid. Internasjonale skole er en privat skole med foreldrebetaling og et tilbud som eleven må ønske selv. Kommunene skal gi informasjon også til disse elevene om internasjonale skole. Den kan være et steg videre for disse uansett morsmål og være et frivillig alternativ.

Statsråden fikk også høre om den kristne skolen med sine 100 elever og barnehagen som har 50 unger. Han var imponert over skoleanlegget og området rundt Fagerhaug oppvekstsenter.