Da vi besøkte turisthytta i slutten av juli, hadde de hatt rundt 600 overnattinger, og en hel del dagsturister. Og at Storerikvollen er populær kan vel ikke forbause noen som har vært der. Det er vel en farlig sport å kåre vinnere, likevel tørr vi påstå at det er langt mellom de steder med slik utsikt. Og her er det også mange muligheter for aktiviteter i nærområde. Her er mange topper å bestige, noen nærme andre litt lengre unna. Og vil man nyte badelivet er Essand nær nabo, med en flott sandstrand kort vei fra hytta.

Vi kan vel heller ikke glemme alle merkede stier som har utgangspunkt herfra. Det er bare å velge. Og når du har gått din dagsetappe venter en dusj og tre retters middag i idyllisk seterstil, før man kan ta natta i en god seng. Kan det bli bedre?

Dagturistene er heller ikke glemt. Her serveres rømmegrøt og vafler hele dagen. Og veien innover fra parkeringsplassen er en lettgått strekning på rundt en times marsj. Her kan du også sykle, og da kan det være lettere å få med seg de yngste. Et tips er å ta en overnatting med barna, slik at de får oppleve stemningen på en turisthytte. Dette kan være starten på et liv hvor fjell og friluftslivet får en sentral plass. Fjell-luft og mosjon gir trivsel og god helse.