Det er Norsk Mottaksdrift AS ønsker å opprette et asylmottak for 100 personer eller flere på Frosta. Det sier rådmann Arne Ketil Auran og ordfører Johan Petter Skogseth nei til, skriver T-A.

Norsk Mottaksdrift AS at de ønsker å opprette asylmottak på Frosta. På Vestre Toten, Dovre, Stor-Elvdal, Ringebu og Hitra har NM AS mottak.

– Frosta kommune vil opprettholde valgt strategi i 2002 om å tilrettelegge for å ta imot enkeltflyktninger og familier fremfor et større asylmottak. Situasjonen og begrunnelsen for dette er ikke særlig endret siden 2002, skriver rådmannen i saksfremlegget.

– Det finnes ikke aktuelle, ledige lokaler på Frosta. Min konklusjon etter en totalvurdering er nytt nei til asylmottak, sier ordfører Johan Petter Skogseth.

– Jeg vil vektlegge å arbeide med integrering av dem som alt er bosatte i kommunen. I tillegg må vi lokalpolitikere fram i tid ta stilling til spørsmål om bosetting av flyktninger på Frosta. Vi vil ta vår del av et nasjonalt ansvar, og bidra på annen måte enn med et asylmottak, sier ordføreren til avisa